logo
Imprimir
13-04-2023 | 16:22hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

L'1 de maig, la fira per gaudir de la primavera a Olot

La capital garrotxina dona la benvinguda a la primavera amb la fira multisectorial de l'1 de maig omplint el centre de la ciutat d'espais comercials i activitats per a tots els públics

Un any més, Olot dona la benvinguda a la primavera amb la tradicional fira multisectorial que tindrà lloc el proper dilluns 1 de maig, de 10 a 20 hores, al centre de la ciutat.

Com cada any, el Firal acollirà el 80è mercat de l'automòbil (nou i d'ocasió), maquinària de jardí i la secció comercial amb presència de 14 empreses de la comarca. Al Firal Petit es podrà trobar el mercat d'artesania amb una trentena de parades de productes elaborats artesanalment, tan alimentaris com joieria i bijuteria, tèxtil, complements de pell, articles de ganxet, papereria, espelmes, il·lustració i molts altres.

Seguidament, al Firalet hi haurà el mercat extraordinari de roba i complements amb gairebé 70 parades. A la plaça Hospital s'instal·larà el mercat de col·leccionisme i andròmines amb una quinzena parades de 9 a 14 hores, mentre que al carrer Antoni Llopis hi haurà la fira del disc de 9 a 19 hores. A l'Hospici, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, s'exposarà la 28a Mostra de bonsai i Suiseki, organitzada per l'Associació Garrotxina d'Amics del Bonsai.

Alhora, als paratges de la Moixina, se celebrarà la 10a cursa de la Moixina, organitzada per Linkinesis mentre que en un altre indret de la ciutat, al pati de l'antic hospital, s'hi podrà veure la 19a exposició del Motor Antic Garrotxa (de 10 a 19 hores) que enguany es dedicarà als ciclomotors antics. D'altra banda, al recinte firal, de 9 a 13 h tindrà lloc el concurs de cant d'ocells organitzat per la Joventut Ocellaire d'Olot.

A més, la plaça de Josep Clarà, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, es podran fer passejades amb burros i ponis, mentre que a les 11 h es podrà fer una visita guiada a l'Espai Cràter i a les 11.30 h Kids&Us representarà Gina Ginger and Charlie Chives, un conte en anglès per als més petits de casa, a la plaça del Mig.

Circ i Garrotxa Approp, novetats d'enguany
Enguany, des de l'organització s'han volgut implementar novetats i, per això, a la plaça Major hi haurà activitats de circ i una proposta per guanyar premis amb el Garrotxa Approp. D'11 a 14 h i de 16 a 19 h es podrà pujar a una noria de fusta, practicar amb els aeris, els malabars i els equilibris sobre objectes, així com posar a prova els coneixements sobre l'app de consum local de la comarca (Garrotxa Approp) i, d'aquesta manera, adquirir 25 euros cada mitja hora per poder gastar a través de l'aplicació.

A més a més, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, es podrà fer donació de sang al bus del Banc de Sang i Teixits que hi haurà ubicat al carrer Bolòs, així com es podrà comprar als comerços del centre durant tot el dia.

Es pot consultar el programa complet de la fira a www.descobreixolot.cat
El sector d'alimentació i planter del mercat setmanal canvia d'ubicació durant la Fira de l'1 de Maig

La coincidència de la Fira de l'1 de Maig en dilluns – el dia que es porta a terme el mercat setmanal - provoca el canvi d'ubicació d'algunes parades del mercat setmanal d'Olot. Concretament, les parades d'alimentació i planter que s'ubiquen normalment a la zona del

Firal i Firal Petit es traslladaran a la plaça Balmes i carrers adjacents. Les 30 parades de productes alimentaris i plantes es trobaran a la plaça Balmes i als carrers del voltant (Berga i Boada, Francesc Montsalvatge, Ramon Guillamet i Bernat Vilar), de tal manera que donaran continuïtat a les parades de roba i complements del mercat extraordinari de roba que se situaran al passeig de Ramon Guillamet (Firalet).

L'horari de funcionament del mercat d'alimentació i planter serà l'habitual (de les 9 a les 14 h), mentre que el mercat extraordinari de roba i complements tindrà lloc de 9 a 20 h.

El mercat setmanal d'Olot consta actualment de 110 parades, un 36% de les quals d'alimentació i planter i el 64% restant de roba i complements. Gairebé la meitat de les parades d'alimentació del mercat setmanal d'Olot són de producció pròpia i, moltes d'aquestes aposten per la producció ecològica.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/202417_l1demaiglafirapergaudirdelaprimaveraaolot-3.htm