logo
Imprimir
02-05-2023 | 16:22hs
•EL RIPOLLèS

La Festa Major de Ripoll es presenta ‘ballant sota la pluja’

La festivitat de Sant Eudald se celebrarà del 10 al 14 de maig amb un munt de propostes per a petits i grans

Ripoll ja compta les hores per l’arribada de la seva Festa Major, una festivitat en honor al patró de la ciutat, Sant Eudald, que enguany es portarà a terme del 10 al 14 de maig. L’esdeveniment arribarà amb un eslògan prou concís, ‘Ballarem sota la pluja’, tenint en compte que Sant Eudald s’ha caracteritzat tradicionalment per portar una mica d’aigua per remullar la seva festa. 

Un context, aquest, que actualment és més necessari que mai. I això ho tenen en compte des de l’organització, que aposten per “no posar-hi mala cara”. “Esperem poder gaudir d’unes jornades divertides per a tothom”, apunten. 

I de propostes i activitats no en faltaran, no. Així doncs, des de la Comissió de Festes -La Comi-, l’Ajuntament de Ripoll i la resta d’entitats col·laboradores han preparat un munt d’actes pensats perquè tots els ripollesos i ripolleses, tinguin l’edat que tinguin, puguin gaudir d’unes jornades plenes d’actes i emocions. 

En aquest sentit, el tret de sortida oficial tindrà lloc dimecres, 10 de maig, dia en el qual tindrà lloc el pregó de Festa Major, en aquest cas a càrrec de Ramon Verdaguer. La jornada es completarà, entre altres activitats, amb una traca d’inici de festa amb els Diables de Ripoll i diverses actuacions musicals a la plaça de la Lira. El dijous (11), per la seva banda, arribarà farcit de propostes: des d’un ofici solemne al monestir de Santa Maria o un espectacle infantil al centre de la vila, al carrer, fins a una tarda on es podrà gaudir amb el ball a càrrec de La Principal de la Bisbal, una Festa Holi a la plaça de l’Ajuntament o una Ruta de la Tapa al centre de la vila. A la nit, novament la plaça de la Lira aglutinarà el protagonisme amb diverses actuacions.

Divendres (dia 12) arribarà amb activitats dispars com ara el tradicional campionat de botifarra, una actuació d’havaneres o espectacles infantils. A la nit, la música agafarà el protagonisme amb actuacions repartides entre la plaça de la Llibertat o la plaça de la Lira, on actuarà el grup de punk Boikot. El dia següent, dissabte (13), també hi haurà propostes per a tots els gustos: des de caminades populars matineres fins a espectacles a la plaça de l’Ajuntament, activitats esportives com ara partits de bàsquet de la Unió Esportiva Ripoll o una exhibició -i posterior baixada- d’andròmines. Al vespre, se celebrarà el tradicional Sopar dels Valents i les Valentes, que enguany arriba a la dotzena edició, i al principi de la nit (a les 22h) es festejarà l’icònic Correfoc amb els Diables de Ripoll. Grups com Pelukas o Strombers posaran la música als emplaçaments habituals.

Finalment, el diumenge dia 14 de maig hi haurà propostes com ara la tirada al plat, el Gran Quinto de Sant Eudald o la Tornaboda, entre altres. Com sempre un castell de focs, en aquest cas a càrrec de la Pirotècnia Estalella, coronarà des de la Devesa del Pla la festivitat d’enguany.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/204171_lafe-tamajorderipolle-pre-entaballant-otalapluja-1.htm