logo
Imprimir
28-05-2023 | 09:27hs
•INTERNACIONAL

Biden i el president de la Cambra de Representants arriben a un acord per suspendre el sostre del deute

El president dels EUA es felicita per deixar enrere el risc de recessió i de la pèrdua de "milions" de llocs de treball

El president dels EUA, Joe Biden, i el president de la Cambra de Representants, el republicà Kevin McCarthy, han arribat a un acord per suspendre el sostre del deute i evitar una fallida que hauria estat "catastròfica". En una piulada, el president dels Estats Units, celebra que l'anunci d'acord suposa una "bona notícia" per als americans i deixa enrere el risc d'una recessió econòmica i la pèrdua de "milions" de lloc de treball. Segons Biden, l'acord representa "compromís" ja que "no tothom ha aconseguit el que volia". "Aquesta és la responsabilitat de governar", ha comentat. Per la seva banda, McCarthy s'ha felicitat que el president nord-americà hagi acceptat negociar després de mesos de "perdre el temps" i "rebutjar" les converses.

A partir d'ara, els equips negociadors acabaran d'enllestir el text l'acord i sotmetre'l al Congrés -controlat pels republicans- i al Senat -controlat pels demòcrates-. En la mateixa piulada, el president dels Estats Units ha urgit les dues cambres a aprovar l'acord, del qual també ha dit que respecta les "prioritats claus" i "fites legislatives" dels demòcrates.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, ha confirmat que en les darreres hores ha estat en contacte telefònic amb el president Biden per tancar l'acord. "Els republicans estan preparats pel canvi a Washington. "Aviat, votarem per un acord de límit de deute responsable que detingui la despesa imprudent dels demòcrates, recuperi els fons covid no gastats i bloquegi els nous esquemes de Biden", ha afegit.

Entre els punts claus de l'acord, hi ha l'aixecament del deute durant dos anys i limitar la despesa no relacionada amb Defensa l'any que ve i un 1% per al 2025, segons la cadena nord-americana CNN. D'altra banda, entre d'altres, el document també recull el límit fins als 54 anys per rebre cupons d'aliments fins a la seva extinció el 2030 i n'elimina els requisits per a veterans i persones sense llars.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/206887_bidenielpre-identdelacambraderepre-entant-arribenaunacordper-u-pendreel-o-tredeldeute-2.htm