logo
Imprimir
31-05-2023 | 13:13hs
•CATALUNYA NORD

La tenora, protagonista a Ceret

El Museu de la Música acollirà un col·loqui el 10 de juny amb ponències i presentacions literàries

La història i la melodia de la tenora serà protagonista el pròxim dissabte 10 de juny a Ceret, al Vallespir, on el Museu de la Música esdevindrà l’escenari d’un col·loqui al voltant d’aquest instrument. En concret, l’activitat s’iniciarà a partir de les dues del migdia amb una obertura a càrrec de l’exconseller de Cultura a l’exili i actual diputat del Parlament de Catalunya, Lluís Puig. 

Seguidament, Oriol Lluís Gual, director del Museu de la Música, oferirà una xerrada al voltant de l’evolució de la tenora, mentre que el flabiolaire Pere Jordà Manaut brindarà la ponència ‘Del tenor a la tenora, estudi organològic de l’instrument’. El col·loqui continuarà amb la participació del professor de tenora Vincent Vidalou, que parlarà sobre la història de l’ensenyament de la tenora, i del tenorista a la cobla Rosselló Gerard Dardill, que brindarà records de la seva experiència com a tenorista. A continuació, els assistents podran assistir a l’homenatge pòstum a la figura de Marcel Jourdà, l’últim fabricant de tenores a la Catalunya del Nord, i tot seguit es lliurarà el primer premi Albert Manyach de música tradicional a André Cortada.

Presentació literària

El col·loqui abaixarà la persiana a dos quarts de cinc de la tarda amb la presentació del llibre ‘Pep ventura, del mite a la realitat’, editat per Editorial Gavarres. L’activitat comptarà amb la participació de l’autor de l’obra, Jaume Nonell.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/207195_latenoraprotagoni-taaceret-1.htm