logo
Imprimir
02-06-2023 | 12:04hs
•+ NOTíCIES

El trentè Congrés de Fires de Catalunya se celebrarà al Vendrell el 7 i 8 de juny

La cita posa l'accent en els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El trentè Congrés de Fires de Catalunya se celebrarà al Vendrell el 7 i 8 de juny. Tres dècades després de la primera trobada firal a Tortosa l'any 1993, els representants de les fires de Catalunya es trobaran a l'Hotel Balneari de Coma-ruga del Vendrell per compartir experiències i formar-se en les darreres novetats del sector.

Aquesta és la segona vegada que el congrés arriba al Vendrell. La primera va ser l'any 2010 en la dissetena edició i hi assistiran 80 congressistes procedents de tot el país. L'acte d'inauguració serà presidit per Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, i també hi intervindran Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat i Coralí Cunyat, presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC).

La presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat, destaca que "estem fent grans esforços per mantenir al llarg de l'any un bon programa de formació, que reforcem amb el Congrés i amb les jornades del Fefic Lab, esdeveniments que ens serveixen no només per formar-nos sinó també per trobar-nos i relacionar-nos entre nosaltres".

"Volem que sigui divertit i serveixi per fer teràpia col·lectiva, però també perquè ens puguem endur feina feta cap a les nostres fires. Conèixer els casos de cadascú ens permetrà fer una feina de benchmarking (mètode de gestió comparant processos amb els altres) brutal i entre tots, compartint experiències i coneixement, ens farem millors com a sector", continua.

La gran cita firal de formació gira aquesta vegada entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), perquè la Federació de Fires de Catalunya té clar que la planificació, organització i celebració de les fires han de plantejar-se des d'un enfocament compromès amb la sostenibilitat global i que, a més, les fires han de ser també plataformes que promoguin un desenvolupament sostenible. Així, ja s'ha publicat una Guia pràctica per incorporar l'Agenda 2030 de Nacions Unides a l'àmbit firal, encarregada per la FEFIC a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

La trobda comptarà amb la presència de la cap de servei de Règim Jurídic, Regulació i Activitats Firals de la Generalitat, M. Montserrat Álvarez, que participarà en la presentació del Baròmetre de les Activitats Firals de Catalunya, i experts com Mari Luz Castilla, directora del programa a ESADE sobre Transformació i reporting per l'economia d'impacte; Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat o Mònica Utrera, consultora de gestió del talent i docent ESADE i UPC.

Durant el congrés també hi haurà exposicions de congressistes sobre experiències pròpies, jocs de rol o activitats d'oci per conèixer el Vendrell en un entorn més informal.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/207449_eltrentecongre-defire-decatalunya-ecelebraraalvendrellel7i8dejuny-1.htm