logo
Imprimir
03-06-2023 | 18:26hs
•CATALUNYA

Agents Rurals denuncien exclusió en la modificació del Pla INFOCAT per part del Govern de la Generalitat

Davant aquesta situació, els agents rurals demanen una rectificació per part del Govern de la Generalitat i sol·liciten ser inclosos en el grup d'intervenció perquè puguin aportar el seu coneixement i experiència en el desenvolupament del Pla INFOCAT

Agents Rurals de Catalunya denuncia que el Departament d'Interior està preparant una modificació del Pla INFOCAT sense tenir en compte l'opinió i la participació de l'Associació Professional d'Agents Rurals. Segons els agents rurals, aquesta modificació s'està duent a terme de manera poc transparent i sense tenir en compte les necessitats i perspectives dels professionals del sector.

L'Associació Professional d'Agents Rurals expressa la seva preocupació per aquesta acció unilateral del Govern de la Generalitat. Consideren que aquesta actuació és una clara mostra de desconsideració cap a la seva tasca i el seu coneixement de primera mà sobre la realitat del camp i la protecció del medi ambient.

Els agents rurals recorden que la seva tasca és fonamental per a la preservació del patrimoni natural i la garantia de la seguretat en zones rurals. La seva participació en el Pla INFOCAT és crucial per a la planificació i coordinació d'intervencions en situacions d'emergència i catàstrofes naturals.

Davant aquesta situació, els agents rurals demanen una rectificació per part del Govern de la Generalitat i sol·liciten ser inclosos en el grup d'intervenció perquè puguin aportar el seu coneixement i experiència en el desenvolupament del Pla INFOCAT. Consideren que l'exclusió de l'Associació Professional d'Agents Rurals minva l'eficàcia i l'eficiència del pla i posa en perill la seguretat i la preservació del medi natural.

Des del cos d'agents rurals reiteren que aquesta actuació és un reflex de la política de prevenció del President de la Generalitat, Pere Aragonès, i del Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Expressen la seva preocupació pel tracte rebut i insten les autoritats competents a reconsiderar aquesta decisió i establir un diàleg constructiu amb els professionals del sector per garantir un Pla INFOCAT efectiu i inclusiu.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/207596_agent-rural-denuncienexclu-ioenlamodificaciodelplainfocatperpartdelgoverndelageneralitat-2.htm