logo
Imprimir
04-06-2023 | 08:21hs
•+ NOTíCIES

Els robatoris es redueixen un 25% a Sant Gregori amb l'arribada de la Guàrdia Municipal

Recentment, la Guàrdia Municipal ha dut a terme una operació conjunta amb els Mossos d'Esquadra per desallotjar l'única casa ocupada al municipi

La recent implementació de la Guàrdia Municipal a Sant Gregori ha portat a una reducció significativa dels robatoris i altres fets delictius al municipi. Segons les dades comparatives entre novembre de 2021 a abril de 2022 i novembre de 2022 a abril de 2023, els robatoris amb força a domicilis s'han reduït en un 25%.

Durant el mateix període comparatiu, en general, els fets delictius a Sant Gregori han disminuït un 11%. Els furs també han registrat una disminució del 25%, mentre que els danys contra la propietat han experimentat una disminució considerable del 71%. No obstant això, s'ha observat un augment en les estafes bancàries per Internet o estafes informàtiques, passant de 4 a 22 casos.

La Guàrdia Municipal va iniciar els seus serveis al novembre de 2022 amb tres agents, i a partir d'aquest mes de juny s'incorporarà un quart agent per cobrir els diferents torns. Durant els mesos de juny a agost, s'ha prioritzat el servei nocturn per controlar les incidències relacionades amb sorolls durant la nit i prevenir possibles robatoris o furtades en aquesta franja horària.

Per millorar la vigilància, recentment s'ha adquirit un sonòmetre que permetrà realitzar lectures als tubs d'escapament de vehicles i motocicletes, així com mesurar els sorolls nocturns en cas que sigui necessari.

Recentment, la Guàrdia Municipal ha dut a terme una operació conjunta amb els Mossos d'Esquadra per desallotjar l'única casa ocupada al municipi. Durant aquest operatiu, s'ha brindat protecció als operaris de les companyies elèctriques i d'aigua per desconnectar els serveis il·legalment connectats. Com a resultat d'aquesta acció coordinada, la casa ocupada va ser abandonada en pocs dies i, en col·laboració amb l'entitat bancària propietària, s'han pres mesures per assegurar les portes i finestres, així com s'ha instal·lat una alarma a la propietat.

La Guàrdia Municipal també ha dedicat temps a l'elaboració d'informes sobre les construccions existents als horts de la Llémena. Fins ara, s'han obert 9 expedients contra construccions il·legals, els quals s'estan tramitant per la via penal. No es descarta la possibilitat d'obrir nous expedients en aquest àmbit en les properes setmanes, tant en aquesta zona com en altres indrets del municipi.

A més de les tasques relacionades amb la seguretat ciutadana, la Guàrdia Municipal ha estat vetllant per la seguretat viària i el compliment de les normes de circulació al municipi. S'han realitzat esforços per evitar l'estacionament o aparcament il·legal a les voreres, passos de vianants, places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, zones de càrrega i descàrrega, o en aquells llocs on l'estacionament no està permès, amb l'objectiu de garantir la seguretat tant dels vianants com dels altres vehicles.

Aproximant-se la Festa Major de Sant Gregori, que se celebra al juliol, s'està treballant en un dispositiu especial de seguretat que involucra la Guàrdia Municipal, Protecció Civil, els Mossos d'Esquadra i personal de seguretat privat. L'objectiu d'aquest dispositiu és garantir la màxima seguretat durant les nits de concerts i en els moments de major afluència de persones al municipi.

Amb l'efectiva presència i tasques de vigilància de la Guàrdia Municipal, Sant Gregori ha experimentat una disminució significativa de diversos tipus de delictes, contribuint a un entorn més segur i tranquil per als seus habitants.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/207627_el-robatori-e-redueixenun25a-antgregoriamblarribadadelaguardiamunicipal-1.htm