logo
Imprimir
04-06-2023 | 15:15hs
•CATALUNYA

Critiques al Govern de la Generalitat per excloure els Agents Rurals de la investigació de causes: Què passarà amb l'autoria dels incidents?

Agents Rurals qüestionen si el President de la Generalitat, Pere Aragonès, i el Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, són conscients de les repercussions d'aquesta decisió

Segons la informació publicada ahir a Girona Notícies, els Agents Rurals han denunciat una exclusió alarmant en la modificació del Pla INFOCAT per part del Govern de la Generalitat. Aquesta decisió ha generat preocupació i crítiques per part dels Agents Rurals, especialment pel fet d'haver estat exclosos del grup d'intervenció.

Segons el que s'ha pogut conèixer, aquesta modificació del Pla INFOCAT implica que els Agents Rurals ja no podran realitzar la primera intervenció i coordinació fins a l'arribada dels Bombers. Això posa en entredit la capacitat d'actuació immediata davant d'incidents i situacions d'emergència en les quals els Agents Rurals solien estar implicats.

A més, els Agents Rurals assenyalen que sense la possibilitat d'investigar les causes dels incidents, no es podrà dur a terme una investigació amb les garanties necessàries. Aquesta manca de recerca de causes pot afectar la determinació de l'autoria dels incidents, la prevenció d'aquests fets i, en definitiva, la seguretat del territori.

Davant d'aquests fets, els Agents Rurals qüestionen si el President de la Generalitat, Pere Aragonès, i el Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, són conscients de les repercussions d'aquesta decisió. Expressen la seva preocupació per la seva exclusió i demanen una revisió urgent del Pla INFOCAT per garantir la seva participació en els procediments d'intervenció i investigació.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/207631_critique-algoverndelageneralitatperexcloureel-agent-rural-delainve-tigaciodecau-e-quepa-araamblautoriadel-incident--1.htm