logo
Imprimir
04-06-2023 | 16:15hs
•ALT EMPORDà

Instal·lada una llamborda a Albanyà en memòria de Joan Renart Vilanova, víctima del nazisme a Mauthausen

Amb la instal·lació d'aquesta llamborda a Albanyà, s'incrementa a 491 el nombre de "Stolpersteine" a Catalunya

Ahir dissabte 3 de juny, es va dur a terme la col·locació d'una llamborda "Stolpersteine" a la plaça Major d'Albanyà, en memòria de Joan Renart Vilanova. Joan Renart Vilanova va néixer a Lliurona (Albanyà) el 1913 i va ser deportat a Mauthausen, on va ser assassinat a Gusen durant la Segona Guerra Mundial. L'acte d'homenatge va comptar amb la participació de Jordi Font Agulló, director del Memorial Democràtic; Miquel Aguirre Oliveras, director del Museu Memorial de l'Exili, i familiars de Joan Renart.

Amb la instal·lació d'aquesta llamborda a Albanyà, s'incrementa a 491 el nombre de "Stolpersteine" a Catalunya. Properament, està prevista la col·locació de més llambordes a altres localitats com Arenys de Munt, Caldes de Montbui, Cubelles, l'Hospitalet de Llobregat, la Granadella, la Pobla de Cérvoles, Olesa de Montserrat, Sabadell, Santa Cristina d'Aro, les Valls de Valira, Solsona, Navès, Sant Llorenç de Morunys, Odèn, Lladurs i Guixers. Aquestes llambordes serveixen per recordar i homenatjar les víctimes del nazisme i mantenir viva la memòria històrica dels fets ocorreguts durant aquell període tan tràgic.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/207632_in-talladaunallambordaaalbanyaenmemoriadejoanrenartvilanovavictimadelnazi-meamauthau-en-1.htm