logo
Imprimir
05-06-2023 | 12:36hs
•+ NOTíCIES

El projecte fotogràfic «Coexistir», de Pau de la Calle, vint-i-unè Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya

El Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya és un projecte impulsat per INSPAI amb l'objectiu de fomentar la fotografia artística i documental i donar suport als fotògrafs i fotògrafes en el desenvolupament de projectes

l projecte fotogràfic "Coexistir" de Pau de la Calle ha estat proclamat guanyador de la vint-i-unena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Aquest treball destaca el maltractament d'animals de granja, que són considerats víctimes d'explotació ramadera.

La convocatòria del premi, que va estar oberta de l'1 de març al 7 d'abril de 2023, ha rebut més projectes en comparació amb l'edició anterior, i amb una gran qualitat. El projecte guanyador, "Coexistir", presenta un discurs visual sobre la tasca realitzada per la Fundació Santuari Gaia, un centre vegà de rescat i recuperació d'animals que han sofert maltractament, explotació o abandonament en el context de l'agricultura ramadera.

El jurat d'aquesta edició, format pel vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la cap d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, Natàlia Navarro; la crítica d'art i comissària independent Neus Miró; la fotògrafa i doctora en belles arts Marta Negre; i el fotògraf Dani Duch, ha destacat especialment la qualitat tècnica, el treball meticulós de la fotografia, la il·luminació i el color del projecte guanyador. També han ressaltat com les imatges narren una història i reflecteixen la relació entre els animals i els seus cuidadors.

El premi està dotat amb 1.000 euros i, d'acord amb les bases de la convocatòria, INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, programarà una exposició amb les trenta imatges del projecte guanyador. A més, es publicarà un catàleg i la presentació de l'exposició està prevista per al proper mes d'octubre a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Posteriorment, l'exposició formarà part del programa d'exposicions itinerants de la Diputació, oferint-la als diferents municipis de la província que ho sol·licitin.

Així mateix, l'exposició també serà presentada en certàmens i festivals fotogràfics com el Festival Off de Perpinyà, l'Imaginària de Castelló de la Plana, la Biennal Olot-Fotografia, el Festival Mirades de Torroella de Montgrí i el festival Mitgeres de Valls, entre d'altres. Paral·lelament, l'exposició serà accessible al lloc web d'INSPAI.

Pau de la Calle Argelés, nascut a Barcelona el 2000, és el fotògraf guanyador del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya. Amb una formació en fotografia a l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) Serra i Abella, i una especialització en fotoperiodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, Pau de la Calle se centra en històries humanes que inclouen conflictes socials, migracions i la crisi climàtica mundial. Col·labora amb diferents mitjans i agències tant nacionals com internacionals, com el diari Ara, el diari digital El Nacional, Associated Press, Time Magazine, The New York Times, Revista 5W i CNN, entre d'altres.

El Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya és un projecte impulsat per INSPAI amb l'objectiu de fomentar la fotografia artística i documental i donar suport als fotògrafs i fotògrafes en el desenvolupament de projectes. També té com a finalitat promoure l'obra dels creadors audiovisuals i acostar la fotografia a un ampli públic. A través d'aquest programa, es genera un espai de trobada per a fotògrafs i es promou la creació fotogràfica, al mateix temps que es proporciona als ajuntaments una proposta cultural amb exposicions itinerants i catàlegs corresponents.

Per a més informació, podeu visitar els llocs web d'INSPAI: https://www.inspai.cat/ i https://www.inspai.cat/Inspai/ca/premi-joves-fotografs




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/207660_elprojectefotograficcoexi-tirdepaudelacallevint-i-unepremijove-fotografe-decatalunya-1.htm