logo
Imprimir
07-06-2023 | 19:26hs
•CATALUNYA NORD

Important incendi forestal a Argeles-sur-Mer: 10 ha arrasades i 114 bombers en acció

Com a mesura de precaució, la carretera RD914 ha estat tancada en sentit Perpinyà-Cerbère per facilitar les tasques d'extinció i garantir la seguretat dels usuaris de la via

Un incendi forestal ha sacsejat avui el municipi d'Argeles-sur-Mer, a la regió de Perpinyà. L'incendi ha provocat la destrucció de 10 hectàrees de vegetació, generant una resposta urgent dels bombers de la zona.

Un total de 114 bombers s'han mobilitzat per controlar les flames i evitar-ne la propagació. Amb l'ús de 9 llançaments amb HBE Morane, els equips d'emergència han aconseguit mantenir el foc sota control i limitar-ne l'expansió.

Durant l'operació, s'ha prioritzat la seguretat de les persones. Unes 200 persones, que es trobaven en 3 càmpings propers a la zona afectada, han estat preses en compte i s'ha garantit la seva evacuació i assistència adequada.

Lamentablement, l'incendi ha causat la destrucció de 3 cabanes, generant pèrdues materials significatives. Les autoritats locals estan treballant en l'avaluació dels danys i donant suport als afectats en aquest moment difícil.

Com a mesura de precaució, la carretera RD914 ha estat tancada en sentit Perpinyà-Cerbère per facilitar les tasques d'extinció i garantir la seguretat dels usuaris de la via.

Cal destacar l'esforç i la dedicació dels bombers i dels equips d'emergència que estan treballant incansablement per mantenir el foc sota control i protegir el territori. La col·laboració ciutadana en seguir les indicacions de les autoritats i evitar zones de risc és fonamental per garantir la seguretat de tothom.

Es recorda a la població la importància de prendre precaucions especials durant aquesta època de fort risc d'incendis forestals i seguir les recomanacions de les autoritats competents. Amb una resposta ràpida i coordinada, esperem que aquest incendi sigui aviat totalment controlat i extingit, evitant més danys i preservant la riquesa natural d'aquesta àrea.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/207893_importantincendifore-talaargele-ur-mer10haarra-ade-i114bomber-enaccio-1.htm