logo
Imprimir
08-09-2023 | 20:09hs
•CATALUNYA NORD

L'Ajuntament de Girona assisteix l'acte institucional de celebració del 20è aniversari de la Casa de la Generalitat a Perpinyà

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, i la tinenta d'alcaldia i regidora de Llengua Catalana, Núria Riquelme, han estat presents a la celebració

L'Ajuntament de Girona ha assistit aquesta tarda a l'acte institucional de celebració del 20è aniversari de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Concretament, han estat presents a la celebració el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, i la tinenta d'alcaldia i regidora de Llengua Catalana, Núria Riquelme.

"La Casa de la Generalitat a Perpinyà és una institució clau per connectar els catalans del nord i els del sud, per difondre la llengua i la cultura catalanes i per la promoció econòmica del nostre territori. Des de l'Ajuntament de Girona estem plenament compromesos amb aquest objectiu, pel paper fonamental de la ciutat en aquesta connexió transfronterera", ha subratllat el tinent d'alcaldia Quim Ayats.

"Ara fa dues dècades que la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà porta estrenyent lligams entre la Catalunya Nord i la Catalunya Sud amb la llengua, la cultura, l'economia, el turisme i les institucions, entre altres. Una bona cooperació entre catalans i catalanes del nord i del sud que s'ha de continuar treballant i potenciant. Aquest 20è aniversari ens ha permès trobar-nos amb diferents entitats culturals de la Catalunya Nord per seguir treballant i reforçar, molt més, els lligams culturals i la promoció de la llengua catalana, que és un dels objectius prioritaris de la nostra ciutat de Girona", ha remarcat la tinenta d'alcaldia Núria Riquelme.

Durant l'acte, que ha tingut lloc a la mateixa Casa de la Generalitat a Perpinyà, s'ha lliurat també el Premi Carles de Llar a la professora de literatura catalana de la Universitat de Perpinyà Miquela Valls. El director general de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera, i la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, han estat els encarregats d'entregar el guardó.

Posteriorment, totes les persones assistents a l'acte han assistit a la recepció organitzada per Òmnium Cultural de la Catalunya Nord amb motiu de l'aniversari de la Casa de la Generalitat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/216365_lajuntamentdegironaa-i-teixlactein-titucionaldecelebraciodel20eaniver-aridelaca-adelageneralitataperpinya-1.htm