logo
Imprimir
02-10-2023 | 12:01hs
•+ NOTíCIES

SAP i SME acaben amb la indecència de les Informacions Reservades

Així, s'obre un nou capítol en la lluita per la justícia i els drets dels membres del cos de mossos d'esquadra

S'ha escrit una nova pàgina a la història dels Mossos d'Esquadra. Després d'anys de lluita i d'una intensa batalla legal, els sindicats SAP i SME han aconseguit posar punt final a l'abús de les Informacions Reservades per part de la Divisió d'Afers Interns.

La victòria no ha estat fàcil, i ha estat necessària la perseverança i la determinació de les organitzacions sindicals per exposar les pràctiques injustes i la manca de defensa jurídica que afectaven els membres del cos de mossos d'esquadra relacionats amb aquest tipus d'informació.

Amb el suport dels serveis jurídics de la FEPOL, amb la direcció lletrada de Ruth Pazos, SAP i SME han iniciat una lluita que ha arribat fins al Tribunal Suprem. Després de diversos passos pel sistema judicial, finalment, s'ha obtingut el reconeixement i la validació de les seves reclamacions.

La sentència del Tribunal Suprem ha posat fi a qualsevol dubte sobre el dret d'accés dels membres del cos de mossos d'esquadra relacionats amb Informacions Reservades. Amb claredat, el tribunal ha afirmat que "ninguna duda ofrece que en la información reservada o información previa abierta respecto a un funcionario para determinar si posteriormente se incoa o no un procedimiento disciplinario tiene la condición de interesado en un procedimiento".

Això significa que tots els afectats tenen el dret d'accedir completament a l'expedient relacionat amb aquesta informació. Aquesta decisió suposa un triomf no només per SAP i SME, sinó també per tots els membres del cos de mossos d'esquadra que han patit les conseqüències de les pràctiques injustes.

Amb la sentència del Tribunal Suprem, SAP i SME han posat fi a aquesta pràctica injusta i han obligat la Divisió d'Afers Interns a permetre l'accés total als expedients per part dels efectius policials afectats. Les dues organitzacions sindicals ja han demanat que la sentència s'apliqui de manera immediata, i han posat de manifest la seva determinació en l'últim Consell de la Policia.

Així, s'obre un nou capítol en la lluita per la justícia i els drets dels membres del cos de mossos d'esquadra, amb la confiança que aquesta victòria marcarà un abans i un després en la protecció dels seus interessos i drets fonamentals.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/218290_-api-meacabenamblaindecenciadele-informacion-re-ervade--1.htm