logo
Imprimir
02-10-2023 | 12:38hs
•ALT EMPORDà

Recorregut Històric: Llançà, punt crucial de les Rutes de la Llibertat durant la Segona Guerra Mundial

Aquest divendres, sis d'octubre, a les 18h a la Casa de Cultura de Llançà

Amb la presentació exitosa del projecte a Barcelona, París i Londres, ara ens dirigim a les localitats que foren testimoni de la valentia dels lluitadors catalans per la llibertat durant la Segona Guerra Mundial. Llançà, seguint l'estela de Colera i Portbou, emergeix com un punt crucial en aquest recorregut històric.

La Fundació Reeixida i l'Ajuntament de Llançà us conviden a explorar una part de la ruta trilhada pels catalans que, des de juliol de 1939 fins al final de la Segona Guerra Mundial, van ingressar a la Catalunya ocupada per Franco amb la missió de rescatar aquells que escapaven de l'opressió nazi. Aquests herois col·laboraven amb els serveis aliats i simultàniament lluitaven pel somni de la independència de Catalunya.

Les localitats de la Mar de l'Albera es mobilitzen per abraçar aquestes rutes:

Portbou, amb la Biblioteca Walter Benjamin al mes d'agost; aquest dissabte a Colera i Molinàs, on s'ha erigit una placa en honor a aquests herois de la llibertat; i aquest divendres, sis d'octubre, a les 18h a la Casa de Cultura de Llançà. Aquestes poblacions van ser les primeres a veure l'entrada dels catalans a la Catalunya ocupada el juliol de 1939, i des d'aquell moment, van ser els llocs on aquests valents guies acompanyaven els qui buscaven refugi dels nazis.

Acompanyeu-nos en aquest viatge pel passat, un viatge que celebra la resistència i la solidaritat, recordant els fets heroics que han marcat la nostra història.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/218291_recorreguthi-toricllancapuntcrucialdele-rute-delallibertatdurantla-egonaguerramundial-1.htm