logo
Imprimir
17-11-2023 | 15:01hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll celebra ambicioses activitats en commemoració del Dia de les Ciutats Educadores 2023

Del 20 al 30 de novembre, el Casal Cívic i Comunitari de la Devesa del Pla (C7 Concepció Ducloux, s/n) acollirà una inspiradora exposició de pintura

Per sisè any consecutiu, l'encantadora vila de Ripoll es suma a la celebració de la setmana de les Ciutats Educadores, una iniciativa impulsada per l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), a la qual Ripoll pertany amb orgull des de l'any 2016. Enguany, s'han preparat tres emocionants activitats per fer ressò d'aquest compromís educatiu.

Del 20 al 30 de novembre, el Casal Cívic i Comunitari de la Devesa del Pla (C7 Concepció Ducloux, s/n) acollirà una inspiradora exposició de pintura realitzada pels participants del taller de pintura del Casal Cívic i Comunitari Ripoll-Centre. La mostra estarà oberta al públic de 9 a 14 h i de 15 a 22 h, oferint una oportunitat única de gaudir de l'expressió artística local.

Una altra proposta imperdible és el taller d'"UrbanSketching" que tindrà lloc el dissabte 25 de novembre de 10.30 a 13.30 h a la plaça de l'Ajuntament. Aquest taller, conduït per Teresa Saumell, ofereix una experiència de dibuix en directe que captura l'essència de la ciutat. Amb places limitades i gratuït, el taller requereix inscripció prèvia al correu electrònic comunicacio@ajrioll.cat o mitjançant WhatsApp al 636 09 08 08. S'esdevenen en grup, l'activitat promou la col·laboració i l'intercanvi de tècniques entre els participants, utilitzant diferents eines i suports.

Finalment, els alumnes de 4t de primària de les quatre escoles de la vila participaran en el divertit taller "Enfanga't", organitzat pel Servei de Rehabilitació Comunitària. Durant els dies 23, 24 i 30 de novembre, així com l'1 de desembre, els joves artistes exploraran la creació de figures amb fang, guiats pels experts del servei.

L'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) ha instaurat el 30 de novembre com el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, amb l'objectiu de destacar la importància de l'educació en el context urbà i reconèixer el compromís del govern local i la societat civil amb aquest principi. A Ripoll, aquesta celebració es tradueix en una setmana plena d'activitats, reforçant el compromís de la comunitat amb una educació inclusiva i participativa.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/223068_ripollcelebraambicio-e-activitat-encommemoraciodeldiadele-ciutat-educadore-2023-1.htm