logo
Imprimir
20-11-2023 | 18:27hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb una manifestació artística: "Grues per la pau"

La façana de l’Ajuntament s’ha decorat amb centenars de figuretes d’origami com a expressió col·lectiva del desig de pau arreu del món

Avui, 20 de novembre, Girona ha dedicat el Dia Internacional dels Drets dels Infants a una intervenció artística anomenada "Grues per la pau". Estudiants de 4t d'ESO de diverses escoles de la ciutat han col·locat centenars de grues d'origami a la façana de l'Ajuntament, simbolitzant el desig col·lectiu de pau mundial. L'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i les regidores Amy Sabaly Balde i Queralt Vila Vergès han participat en aquesta jornada especial.

"Amb aquesta activitat, volem destacar el dret dels infants a viure en pau i a rebre educació basada en la no-violència", ha afirmat Amy Sabaly, regidora d'Igualtat i Justícia Social i de Cooperació. Els estudiants han après sobre les grues de paper relacionades amb la llegenda japonesa i han compartit aquest coneixement amb alumnes de Primària a través de tallers pràctics, fomentant valors de pau, solidaritat i cooperació.

La llegenda japonesa destaca la història de Sadako Sasaki, víctima de l'atac nuclear a Hiroshima, que va començar a plegar mil grues de paper amb l'esperança de guarir i promoure la pau. Encara que no va completar les mil grues, la seva història ha inspirat el simbolisme universal de les grues com a símbol de pau i esperança.

La jornada també ha comptat amb la participació dels alumnes de batxillerat de l'IES Santiago Sobrequés i Vidal, que han interpretat la cançó "Obre els ulls", de Pau Casals. L'activitat ha estat organitzada per l'Ajuntament de Girona amb l'UAP-Eduquem per la Pau i amb la col·laboració de la Plataforma "Aturem les guerres".

Constitució del Consell d'Infants i Adolescents per al curs 2023-2024

Aquesta tarda, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants, tindrà lloc al Centre Cultural la Mercè la constitució del Consell d'Infants i Adolescents per al curs escolar 2023-2024. Amb 34 membres d'escoles primàries i 18 joves de secundària, aquests consells promouen la participació activa dels joves en les polítiques locals com a mecanismes de col·laboració entre infants, adolescents i adults.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/223311_gironacelebraeldiainternacionaldel-dret-del-infant-ambunamanife-tacioarti-ticagrue-perlapau-1.htm