logo
Imprimir
24-11-2023 | 20:17hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona inaugura les festes nadalenques amb llums i el mercat de la plaça de la Independència

L’acte ha comptat amb l’actuació musical de Jim, guanyadora de la segona edició del programa televisiu “Eufòria”

Avui, l'Ajuntament de Girona ha donat oficialment inici a les celebracions nadalenques amb l'encesa tradicional dels llums de la ciutat i la inauguració del mercat a la plaça de la Independència. La Girona Marxing Band, en el seu 10è aniversari, i la Colla de Gegantons de Girona han desfilat pels carrers fins a la plaça de Catalunya, on a les 18 h s'ha il·luminat l'arbre de Nadal.

La vicealcaldessa de Girona i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis i Carreras, ha tingut l'honor d'encendre els llums de Nadal. Després d'un breu parlament, acompanyada per la regidora de Treball, Raquel Robert Rubio, ha marcat l'inici de les festes nadalenques.

"Avui, amb la tradicional encesa dels llums, donem el tret de sortida a la campanya nadalenca més gran mai feta fins ara. Hem dissenyat una programació perquè tothom, petits i grans, trobi una raó per sortir al carrer i gaudeixi d'aquesta temporada festiva. Us convido a participar en les activitats, des de la música fins als tallers, passant pel coneixement del nostre patrimoni, les cercaviles i les xocolatades, així com als mercats de Nadal, com el que avui inaugurem. És una oportunitat per fomentar la vida a la ciutat i recolzar el comerç local. Omplim els carrers d'alegria i gaudim junts d'aquestes festes amb la família i els amics", ha destacat la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras.

La jornada ha inclòs una actuació musical a càrrec de Jim, guanyadora de la segona edició del programa Eufòria. La cantant ha interpretat temes com "Quan somrius" de Josep Thió, "M'agrada el Nadal" de la Dàmaris Gelabert i "All I want for Christmas is you" de Mariah Carey.

La festa ha continuat amb una cercavila fins a la plaça de la Independència, on s'ha inaugurat el Mercat de Nadal amb una xocolatada popular. Aquest mercat compta amb diverses parades que ofereixen productes artesans nadalencs i alimentació artesana. Per als interessats, el mercat romandrà obert fins al 5 de gener del 2024, de les 10.30 a les 21 hores (amb les excepcions dels dies 25 i 26 de desembre i l'1 de gener, quan romandrà tancat).
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/223687_lajuntamentdegironainaugurale-fe-te-nadalenque-ambllum-ielmercatdelaplacadelaindependencia-1.htm