logo
Imprimir
27-11-2023 | 15:22hs
•+ NOTíCIES

La Diputació de Girona presenta un pressupost històric per al 2024: 197,2 milions d'euros per cobrir les necessitats del territori

El president Miquel Noguer destaca la importància d'aquests comptes que "tenen en compte les preocupacions i la realitat del territori"

El pressupost de la Diputació de Girona per al 2024 experimenta un notable creixement per continuar oferint serveis essencials i abordar les necessitats del territori. El president, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han presentat aquest dilluns els comptes generals, que seran sotmesos a l'aprovació del Ple demà, dimarts 28 de novembre.

Amb una xifra de 197,2 milions d'euros, aquest pressupost reflecteix un increment del 16,6 % respecte a l'exercici anterior, mantenint la tendència creixent dels darrers anys. Aquesta quantitat engloba la corporació i els seus organismes autònoms (Dipsalut, XALOC, i el Conservatori de Música Isaac Albéniz) així com l'entitat pública empresarial Semega.

Els comptes, elaborats tenint en compte els condicionants econòmics actuals, es presenten com una eina per continuar donant servei als municipis i la ciutadania gironina, buscant cobrir les necessitats emergents. Els objectius se centren a mantenir el lideratge com a ens supramunicipal, contribuint al desenvolupament del territori.

El pressupost consolidat, que inclou consorcis adscrits i societats mercantils participades, arriba als 285,9 milions d'euros el 2024, representant un augment del 16,42 % respecte al 2023.

El president Miquel Noguer destaca la importància d'aquests comptes que "tenen en compte les preocupacions i la realitat del territori", subratllant el paper de la Diputació com a líder en el conjunt d'actors socioeconòmics de les comarques gironines.

D'altra banda, el vicepresident Pau Presas destaca l'augment del Fons de Cooperació Econòmica i Local en un 34,3 %, destinant-se als ajuntaments. Aquest fons passa de 21,2 a 28,5 milions d'euros, consolidant la implicació de la Diputació en el suport als ens locals.

El pressupost del 2024 també reflecteix la prioritat de les polítiques socials i d'habitatge, amb una destinació de 3,4 milions d'euros a l'àmbit de l'habitatge. L'Àrea de Territori i Sostenibilitat experimenta un creixement significatiu, amb un increment del 41,87 % per abordar el context de canvi climàtic i la sequera.

El suport a iniciatives culturals i esportives no es queda enrere, amb importants línies de subvencions, com la de Cooperació Cultural, el Pla de Monuments, i el foment de l'activitat física i l'esport, amb una destinació de més de 2,6 milions d'euros.

El pressupost també contempla l'increment en els organismes autònoms, consorcis adscrits i societats mercantils participades, demostrant un compromís integral amb el desenvolupament sostenible i les necessitats del territori gironí.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/223777_ladiputaciodegironapre-entaunpre-upo-thi-toricperal20241972milion-deuro-percobrirle-nece-itat-delterritori-2.htm