logo
Imprimir
27-11-2023 | 19:14hs
•+ NOTíCIES

Renfe prohibeix l'accés de patinets elèctrics en tots els seus trens de viatgers

En altres països, alguns operadors ferroviaris de Regne Unit i Irlanda, i el Metro de Londres o Hamburg, també han prohibit l'accés de patinets elèctrics als seus trens

El Consell d'Administració de Renfe ha decidit a la seva reunió d'avui la prohibició d'accés de patinets elèctrics a tots els trens de Renfe Viajeros, tant de Rodalies i Regionals com d'Alta Velocitat i Llarga Distància (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity).

La prohibició de patinets elèctrics als trens de Renfe, que entrarà en vigor el pròxim 12 de desembre, ve fonamentada per la situació de perill generada davant d'incendis de bateries que s'han registrat en alguns transports públics (per manipulació de la bateria, desperfectes per cops, pas del temps, utilització de carregadors diferents, etc.)

Aquesta mesura, que serà ratificada demà en el Consell d'Administració de Renfe Viajeros, s'ha adoptat basant-se en criteris de salut pública i de seguretat dels viatgers i és semblant a altres produïdes en diverses ciutats espanyoles i europees. Sevilla va ser la primera ciutat, en 2021, en impedir que els viatgers entressin al Metro amb els seus patinets elèctrics en hora punta els dies feiners.

El passat mes de febrer, Catalunya va prohibir tant l'accés als vehicles com a les mateixes infraestructures (estacions, andanes...) de transport públic després de l'explosió d'un patinet en el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el novembre de 2022.

Així mateix, des del passat 4 de novembre està prohibit l'accés de patinets elèctrics a les instal·lacions i vehicles del transport públic de la Comunitat de Madrid, amb competència del Consorci Regional de Transports.

En altres països, alguns operadors ferroviaris de Regne Unit i Irlanda, i el Metro de Londres o Hamburg, també han prohibit l'accés de patinets elèctrics als seus trens.

Una vegada entri en vigor la mesura, Renfe podrà obligar un viatger a abandonar el tren si duu un objecte, equipatge o vehicle que atempti contra la seguretat i el bon funcionament de l'explotació del transport o contra la seguretat dels altres viatgers.

A les estacions de Rodalies gestionades per Renfe s'informarà de la prohibició si s'hi detecta un viatger amb patinet elèctric, i igualment s'hi podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/223812_renfeprohibeixlacce-depatinet-electric-entot-el-eu-tren-deviatger--1.htm