logo
Imprimir
28-11-2023 | 10:09hs
•+ NOTíCIES

Brillant estrena de Carles & Sofia piano duo a l'Auditori de Barcelona

L’estrena va tenir lloc dins el marc d’un homenatge a Alícia de Larrocha, on també van participar pianistes com Josep Maria Colom o Marco Mezquida

El passat diumenge 26 de novembre, l’Auditori de Barcelona i el públic assistent, van ser testimonis de l’estrena absoluta de “Tres Cançons per a Alícia de Larrocha” de Concepció Ramió, a càrrec de Carles & Sofia piano duo. La brillant actuació del duet es va produir dins el marc d’un homenatge a la gran pianista espanyola, a càrrec de diversos pianistes, entre els quals destaquen Josep Maria Colom o Marco Mezquida.

L'obra estrenada, i en línia amb la creativitat i exclusivitat que caracteritza el duet espanyol més internacional, fou un encàrrec especial dels artistes a la compositora, per a aquesta especial ocasió: “Vam pensar que seria una manera de que aquest homenatge que hem retut ara a la nostra estimada Alícia de Larrocha, que havia estat un dels nostres referents, perduri en el temps i quedi per sempre, en el format d’una obra dedicada a ella”, declaren els artistes.

En el concert de l’Auditori, “els reis de les quatre mans” (tal i com els ha qualificat la crítica de Nova York) van lluir la seva qualitat de so i la seva expressivitat, així com el seu virtuosisme i creativitat, amb moments d’alt voltatge emocional. I l’estrena va ser acollida amb gran entusiasme.

Carles i Sofia, que actuen regularment en auditoris com el Carnegie Hall de Nova York,  la Berliner Konzerthaus, el Teatro Colón de Buenos Aires o el Gasteig de Munich, tenen la intenció d’incloure aquestes “Tres cançons per a Alícia de Larrocha” en els seus pròxims concerts.

Aquest 2024 vinent, a part dels seus concerts habituals per tot Europa, tenen previst actuar a Singapur, Malàisia, Filipines, Japó, Xina, Xile, Perú, Brasil o als Estats Units. Treballadors incansables, també tenen compromisos d’enregistrament, per continuar engrandint el seu extens catàleg discogràfic.

Artistes Steinway, Carles & Sofia piano duo s’han convertit en un referent dins del món pianístic internacional. Reconeguts i respectats pel públic i la crítica, han rebut diversos guardons per la seva trajectòria, com són l’ Estrella de Oro a la Excelencia Profesional, la Medalla de Oro al Mérito en el Trabajo y la Cruz Europea de Oro, així com una distinció honorífica d’UNICEF per la seva tasca humanitària.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/223834_brillante-trenadecarle-ofiapianoduoalauditoridebarcelona-2.htm