logo
Imprimir
28-11-2023 | 15:31hs
•+ NOTíCIES

La Diputació de Girona aprova el pressupost general per a l'any 2024, de 197,2 milions d'euros

Els primers comptes d'aquesta legislatura, que cobreix el període 2023-2027, segueixen la línia de creixement dels anys anteriors

La Diputació de Girona ha donat llum verda al pressupost general per a l'any 2024 en una sessió extraordinària celebrada aquest dimarts al migdia. Aquesta aprovació inicial ha comptat amb els vots afirmatius de l'equip de govern, format per Junts per Catalunya i ERC, així com del PSC, Independents de la Selva i Tots per l'Empordà. En contraposició, el grup CUP-Som Poble ha emès el seu vot en contra.

Els primers comptes d'aquesta legislatura, que cobreix el període 2023-2027, segueixen la línia de creixement dels anys anteriors, amb un augment notori del 16,6% respecte a l'exercici anterior, situant-se en els 197,2 milions d'euros. Aquesta xifra inclou la pròpia Diputació i els seus organismes autònoms, com Dipsalut, XALOC i el Conservatori de Música Isaac Albéniz, així com l'entitat pública empresarial Semega.

Sumant-hi els consorcis adscrits i les societats mercantils participades majoritàriament, com el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i SUMAR, el pressupost abasta els 285,9 milions d'euros.

L'equip de govern ha destacat l'adaptabilitat d'aquests comptes a les actuals contingències econòmiques, especialment als efectes de la inflació i la sequera. Aquesta flexibilitat permet respondre amb agilitat i anticipació als desafiaments que pugui presentar el context econòmic. En el fons, es tracta de garantir les necessitats dels 221 municipis de la demarcació i de tota la comunitat gironina.

Un dels aspectes rellevants és l'increment del Fons de Cooperació Econòmica i Local, la principal línia de subvenció de la Diputació, que experimenta un creixement del 34,3%, assolint la xifra de 28,4 milions d'euros. Aquest increment es deu a la consolidació del fons econòmic extraordinari obert els últims dos anys com a resposta a la covid-19.

El pressupost també posa l'accent en les mesures per fer front al canvi climàtic i la sequera, destacant la importància de les polítiques socials i d'habitatge. A més, es destina suport a les iniciatives culturals i esportives del territori i es prioritzarà el desplegament de la fibra òptica arreu de la demarcació.

Un aspecte rellevant és la coherència amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest pressupost demostra una clara determinació en assolir els objectius de l'Agenda 2030 i situar les comarques gironines en línia amb l'Aliança Catalunya 2030.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/223872_ladiputaciodegironaaprovaelpre-upo-tgeneralperalany2024de1972milion-deuro--1.htm