logo
Imprimir
01-12-2023 | 22:36hs
•+ NOTíCIES

El PP alerta que a Lloret es cometen gairebé 9 infraccions penals al dia

La formació reclama que el municipi sigui un 'model de seguretat'

El Partit Popular de Lloret de Mar alerta que al municipi es cometen gairebé nou infraccions penals al dia. La formació ha analitzat el Balanç de Criminalitat que la Secretaria d?Estat del Govern d'Espanya ha publicat corresponent al tercer trimestre, i remarca que tot i que de gener a setembre les infraccions penals ha baixat el 7,7%, respecte al mateix període del 2022, "el nivell de criminalitat actual encara és molt alt i constitueix una de les majors preocupacions dels lloretencs".

En aquest sentit, els populars lloretencs indiquen que el 2023 s'han comès 8,8 infraccions penals diàries i s'han denunciat 1.079 furts (4 diaris), que representen el 49,7% del total de la criminalitat convencional (2.173). "Els furts generen una gran preocupació en els ciutadans per la intranquil·litat de no poder-se sentir segurs enlloc", apunta el PP.

Així mateix, el tràfic de drogues s'ha incrementat en un 231,8% en relació amb el 2022. "A més de ser un greu problema de salut pública, les drogues generen conseqüències negatives tant per qui les consumeix com en la societat en conjunt", apunten, assenyalant que cal erradicar aquestes substàncies de la societat.

A més, els delictes contra la llibertat sexual han estat un 19,2% superiors que el 2022. "Tres delictes i mig de mitjana mensual contra la llibertat sexual són una expressió de decadència i alarma social inassumibles que s'han d'eliminar immediatament", consideren.

"Lloret de Mar no pot permetre que els delinqüents campin a gust presumiblement per la falta de presència policial en tot l'àmbit del municipi. És necessari incrementar la plantilla de la Policia Local i establir un pla i una estratègia de col·laboració conjunta amb Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil", consideren.

"La presència policial per si mateixa constitueix una potent eina dissuasiva contra els delinqüents, en tots els formats. Lloret de Mar, municipi turístic per antonomàsia, ha d'aconseguir ser model de seguretat tant per als autòctons com per als forans, durant tot l'any", diuen des de la formació popular, que també posa èmfasi a recordar que a cada legislatura les promeses electorals, de tots els partits polítics sense excepció, inclouen el compromís de dotar amb els mitjans policials necessaris i una vegada al poder queden en no res.

 
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/224179_elppalertaqueallorete-cometengairebe9infraccion-penal-aldia-2.htm