logo
Imprimir
25-02-2024 | 18:34hs
•PLA DE L'ESTANY

Crespià clou una Fira de la Mel amb gran afluència de públic

La 43a edició de l’esdeveniment ha aplegat més de 5.000 persones i ha venut més de 800 quilos de mel i uns 300 quilos de nous

La Fira de Mel de Crespià ha celebrat aquest cap de setmana la seva 43a edició amb una afluència de més 5.000 persones, superant així la participació de l'any passat. Els carrers d'aquest municipi del Pla de l'Estany s’han convertit, doncs, en un escenari ple de vida i sabor amb les activitats programades per l’organització, que han tingut la mel com a gran protagonista. 

En aquest sentit, els visitants han tingut l'oportunitat d’accedir en un món de sabors, aromes i textures a través d’una oferta gastronòmica que ha sorprès els paladars més exigents. En total, s’han venut més de 800 quilos de mel, que han estat ben complementats per un altre producte icònic d’aquestes terres, les nous (se n’han venut al voltant de 300 quilos, en aquest cas). 

L’alcalde de Crespià, Xavier Quer, ha valorat positivament l’afluència de públic, tot i que ha puntualitzat que en alguns moments, entre ahir i avui, el temps els va fer “una mica la guitza”. Ahir, precisament, la fira va arrencar motors amb l’entrega del Pi d’Honor, que enguany, en la seva primera edició, ha recaigut als Apicultors de Crespià la Dolça Abella. Un reconeixement, per tant, als apicultors locals.

Més propostes i activitats

A més del vessant gastronòmic, la fira també ha ofert altres activitats destacades, com ara l'exposició de fotografia i pintura a càrrec dels artistes Paula Llorens i Jordi Palau, a la Galeria Les 3 Pes. Així mateix, els amants de l'aire lliure han pogut participar en la vuitena edició de la caminada popular, gaudint d'un itinerari de 8,5 quilòmetres que ha brindat  paisatges naturals de gran bellesa. L’agenda s’ha compost, també, d’actuacions musicals, degustacions a 'food trucks', audicions de sardanes o la creació d'un mural col·lectiu.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/230609_cre-piaclouunafiradelamelambgranafluenciadepublic-1.htm