logo
Imprimir
28-02-2024 | 14:49hs
•PLA DE L'ESTANY

El despatx SOM Open Energy dissenyarà el projecte de rehabilitació de Can Tarradas

Té un cost total previst de 1.399.044,36 euros, dels quals 965.763,60 euros provenen del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, finançat pels Fons Europeus Next Generation

L'Ajuntament de Banyoles ha confiat a SOM Open Energy la tasca de dissenyar el projecte de rehabilitació de l'edifici Can Tarradas amb l'objectiu de convertir-lo en un nou equipament sociocultural, incorporant un Centre d'Art amb criteris d'eficiència energètica. Dins el procés de licitació, un total de 10 empreses van presentar les seves propostes, i finalment, el despatx d'enginyeria i arquitectura de Molins de Reis va obtenir la puntuació més alta.

La transformació de l'antic edifici de Mobles Tarradas en un Centre d'Art avança amb l'adjudicació del projecte de rehabilitació a SOM Open Energy, que va destacar com l'empresa amb més punts entre les 10 que van participar en la licitació. La seva oferta econòmica, presentada per un import de 29.350,50 euros, va ser la triada per dur a terme aquesta important tasca. Després de la formalització del contracte el 23 de febrer, s'inicia el compte enrere per a la redacció del Projecte d'Activitats i Executiu de la reforma de l'edifici amb criteris d'eficiència energètica, que posteriorment es presentarà a l'Ajuntament de Banyoles.

Miquel Cuenca, regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, subratlla la importància d'aquesta fase decisiva en el projecte de Can Tarradas. "Entrem en la fase més estratègica del projecte de Can Tarradas, el moment de la presa de decisions coincidint amb la redacció del projecte del nou equipament, que elaborarà un despatx amb un equip jove però amb sobrada experiència en la rehabilitació d'edificis amb criteris d'eficiència energètica."

La rehabilitació de l'edifici de Can Tarradas, adquirit pel consistori el 2020, està vinculada a la intenció que el futur Centre d'Art albergui la col·lecció Gimferrer com a fons permanent, segons l'acord signat amb el col·leccionista el desembre de 2022. A més, el nou equipament comptarà amb un espai dedicat als moviments artístics banyolins i un altre destinat a exposicions temporals. Tot i que la remodelació no afectarà l'estructura general de l'edifici, es prendran en consideració criteris d'eficiència energètica i es millorarà l'accessibilitat.

Un cop SOM Open Energy hagi presentat el projecte i aquest sigui aprovat per l'Ajuntament, es procedirà a licitar l'execució de l'obra de reforma. Aquesta té un cost total previst de 1.399.044,36 euros, dels quals 965.763,60 euros provenen del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, finançat pels Fons Europeus Next Generation. Aquesta subvenció va ser atorgada pel Ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana a través de la convocatòria "Ayudas para la rehabilitación de edificios de titularidad pública."
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/230960_elde-patx-omopenenergydi-enyaraelprojectederehabilitaciodecantarrada--2.htm