logo
Imprimir
28-02-2024 | 19:29hs
•EL RIPOLLèS

El ple de Ripoll mostra el seu suport unànime a la pagesia

Ferran Raigón pren possessió com a regidor de Junts en substitució de Josep Isern

El ple de Ripoll ha mostrat el seu suport unànime a la pagesia amb dues mocions. Per una banda, a la sessió del passat dimarts es va aprovar per unanimitat la moció que presentava el grup d'Alternativa per Ripoll-CUP-AM "de suport a la mobilització de la pagesia davant la crisi del sector agrari i la necessitat de polítiques per a la sobirania alimentària" després que es retirés un dels punts, que feia referència a implementar una moratòria d'un any de les llicències per a grans superfícies comercials.

Per l'altra, també es va aprovar per unanimitat la urgència d'incorporar una moció al ple, presentada pels grups de Junts per Ripoll, ERC, PSC, Alternativa per Ripoll i Som-hi Ripoll. Aquesta feia referència a "sumar-se a la declaració davant la Diputació de Girona de donar suport a la mobilització de la pagesia davant la crisi del sector agrari" i a demanar que les seves demandes siguin escoltades per les administracions.

El ple va començar amb la presa de possessió del càrrec de Ferran Raigón Vera com a regidor de Junts per Ripoll, en substitució del Josep Isern Truy, que va renunciar en l'anterior plenari.

Tot seguit es va aprovar per unanimitat l'expedient del contracte d'alienació de diferents parcel·les del sector La Torre que pertanyen al Patrimoni Municipal del Sòl i de l'Habitatge. També es va aprovar l'expedient del contracte d'alienació de dos habitatges del carrer Josep Maria Pellicer.

A més es va aprovar inicialment per unanimitat una modificació de crèdits del pressupost municipal, en la modalitat de suplement de crèdit. Els augments en aplicacions de despesa de 207.565,48 euros van destinats a la rehabilitació de la finca La Torre com a casa de cures, i les baixes en aplicacions de despesa són del mateix import, de la partida per la piscina municipal descoberta.

Així mateix, amb 8 vots a favor (Aliança i PSC), 4 vots en contra (ERC i Som-hi) i 5 abstencions (Junts i Alternativa) es va ratificar el decret de batllia referent a l'encàrrec de gestió al Consell Comarcal del Ripollès de l'execució dels treballs de manteniment dels camins del terme municipal de Ripoll.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/230997_elplederipollmo-trael-eu-uportunanimealapage-ia-2.htm