logo
Imprimir
01-03-2024 | 11:20hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles acull estudiants del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària

Aquesta estada també permetrà als estudiants explorar la ciutat des d'una perspectiva cultural i turística

Avui, divendres, i demà, dissabte, Banyoles obre les portes a una trentena d'estudiants del Màster oficial en Polítiques Socials i Acció Comunitària, que s'imparteix en diferents universitats del país. L'objectiu d'aquesta trobada és donar a conèixer alguns dels projectes i programes innovadors que es desenvolupen a la ciutat en àmbits com l'educació, la joventut i els serveis socials.

Aquest Màster oficial en Polítiques Socials i Acció Comunitària aborda les polítiques públiques i l'acció comunitària, combinant coneixements teòrics amb la metodologia de l'anàlisi de casos per oferir una aproximació complexa i participativa a la realitat del territori. En aquest context, la metodologia del màster inclou visites a experiències concretes, i en aquesta ocasió, els estudiants tenen l'oportunitat d'explorar els projectes a Banyoles. Estan acompanyats pel professorat i el personal tècnic de l'Ajuntament, responsables de projectes com 'Vine a la Balca', 'Lleure per a Tothom' i el programa 'L'Acció Comunitària al Barri de La Farga'.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles ha donat la benvinguda als estudiants i al professorat del Màster, i ha explicat que aquesta proposta va sorgir a partir de la participació del professor Quim Brugué a la presentació del llibre del Pla d'Escolarització Extensiva. En conèixer el pla, el professor es va posar en contacte amb els Serveis Educatius municipals per possibilitar que els estudiants del màster coneguessin aquest i altres projectes socials i d'acció comunitària a Banyoles.

Aquesta estada també permetrà als estudiants explorar la ciutat des d'una perspectiva cultural i turística. Donat que provenen de procedències internacionals, amb estudiants tant catalans com de la resta de l'estat espanyol i de països llatinoamericans com Colòmbia, Xile, Argentina, Perú, Equador i El Salvador. Durant la jornada de dissabte, se'ls explicarà la història de l'estany i els recs, faran una ruta seguint el Rec Major fins al barri de Canaleta i es presentarà el programa 'Barris 10', un projecte conjunt de l'ajuntament i el Consell Esportiu del Pla de l'Estany.

Aquest màster és el resultat de la col·laboració interuniversitària a través de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i l'Escola Doctor Robert-FUABformació, amb la participació de la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida i la Universitat de Vic.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/231224_banyole-aculle-tudiant-delma-terenpolitique-ocial-iacciocomunitaria-1.htm