logo
Imprimir
06-03-2024 | 15:31hs
•PLA DE L'ESTANY

TEISA estrena una parada a la demanda a Porqueres al servei urbà del Bus Banyoles

La nova parada s’afegeix al recorregut Camós-Porqueres-Banyoles-Fontcoberta

La companyia d'autocars TEISA ha inaugurat aquesta setmana una innovadora modalitat dins del servei de la línia regular Bus Banyoles. Es tracta de la Parada A la Demanda (PAD), que ha estat incorporada al seu recorregut per Porqueres, al Pla de l'Estany. Aquesta parada s'activarà únicament quan un usuari faci la seva sol·licitud a través de l'aplicació mòbil NeMi, habitual en el servei de transport a la demanda. La decisió de crear aquesta nova parada respon a una petició de l'Ajuntament de Porqueres amb l'objectiu d'incloure un nou punt en el trajecte fix del Bus Banyoles, que connecta les localitats de Camós, Porqueres, Banyoles i Fontcoberta (Melianta). La ubicació de la nova parada és al carrer Martí i Pol, a Porqueres, prop de l'empresa Xocolates Torras, a la carretera Banyoles-Girona.

Àlex Gilabert, director-gerent de TEISA, explica que "hem atès una petició dels veïns de Porqueres sense afectar els clients actuals del servei. El recorregut actual ja té horaris fixos i no és viable allargar-lo en totes les parades, ja que això suposaria mancar de temps suficient per atendre totes les parades programades". Fins a aquesta incorporació, Porqueres ja disposava de 4 parades en aquesta línia. Amb aquesta nova parada, els residents al voltant del carrer Martí i Pol estalviaran una distància de 800 metres per arribar a la parada més propera fins ara.

La tecnologia de l'aplicació NeMi, utilitzada habitualment en el servei de transport a la demanda Clic.cat, és clau en el llançament d'aquesta parada a la demanda. L'autobús es desviarà de la ruta regular només si rep una sol·licitud de parada per part de l'usuari. Segons Gilabert, "aquesta és una prova pilot que ens permetrà avaluar la demanda de clients per a aquesta parada. Si la demanda és alta, en el futur podria plantejar-se un canvi de recorregut que inclogui aquesta parada; si és baixa, mantindrem el trajecte actual i només ens desviarem en aquells serveis amb sol·licituds".

Un cop realitzada la reserva, l'aplicació informa a l'usuari sobre la situació del recorregut de l'autocar. Segons el director de TEISA, "la digitalització dels serveis de transport públic en autocar ens permet oferir solucions flexibles a les línies regulars, millorant la qualitat del servei i afavorint la captació de nous clients amb una mobilitat sostenible".

La companyia de transports de la comarca de Banyoles continua expandint les seves operacions al Pla de l'Estany. Recentment, també ha afegit una nova parada a la línia Clic.cat, que va de Mieres a Sant Miquel de Campmajor, a la zona del Bosc de Can Ginebrada de Porqueres.

Amb més de 75 línies i presència a gairebé tot el territori gironí i part del barceloní, TEISA, fundada el 13 de març de 1920 a Banyoles, continua destacant com una empresa amb una dilatada història i compromesa amb la millora del transport públic. Amb més de 100 anys d'experiència, TEISA opera 110 rutes escolars, de treballadors/es i de transport adaptat, a més de proporcionar serveis turístics i excursions nacionals i internacionals en autocar. Actualment, l'empresa dona servei a poblacions com Girona, Banyoles, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Ripoll, Camprodon, Puigcerdà, Figueres, La Jonquera, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, Sant Celoni, Vic i Barcelona, entre altres. Al gener d'aquest any, la companyia va ampliar el servei de transport entre Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Olot i Girona, amb l'addició d'expedicions noves que complementen les ja existents, oferint trams directes sense aturades en algunes
parades.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/231747_tei-ae-trenaunaparadaalademandaaporquere-al-erveiurbadelbu-banyole--2.htm