logo
Imprimir
07-03-2024 | 15:35hs
•PLA DE L'ESTANY

L'Orchestra Fireluche presenta Segona Florada a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

La singular formació instrumental oferirà al públic les cançons del segon disc conjunt amb Pau Riba (1948-2022), el dissabte 9 de març a les 8 del vespre

L'auditori de l'Ateneu de Banyoles serà testimoni d'un esdeveniment musical únic aquest dissabte 9 de març a les 8 del vespre. L'Orchestra Fireluche, grup nadiu de la Cellera de Ter, conegut pel seu ús innovador d'instruments de joguina i reciclats, presenta el seu darrer àlbum, "Segona Florada".

Aquest nou treball arriba després de l'èxit d'"Ataràxia", realitzat en col·laboració amb el cèlebre Pau Riba, i suposa un emotiu homenatge post mortem a l'artista que va deixar-nos l'any 2022. La veu de Riba, inconfusible i carregada d'emoció, protagonitza aquest àlbum en el qual recita i canta amb una sinceritat que travessa l'ànima. "Segona Florada" es va començar a gravar l'octubre de 2021 i va concloure al gener de 2022, i inclou deu temes que naveguen entre l'homenatge i la creació més innovadora.

El primer senzill, "D'Aina", és l'última cançó composta per Pau Riba i representa l'essència de l'àlbum: una peça íntima que emergeix com un homenatge visceral i commovedor a un gest d'amor genuí.

L'Orchestra Fireluche, amb la seva trajectòria que comença l'any 2002 i suma ja vuit àlbums, continua demostrant la seva capacitat d'innovar i sorprendre. El seu estil únic, una fusió de sons mundans i la inserció de textos rics en literatura, els posiciona com una de les propostes més originals del panorama musical català.

Les entrades per aquesta cita amb la música i la poesia estan a la venda al portal cultura.banyoles.cat, amb un preu d'admissió de 10 euros. Aquesta actuació promet ser no només un concert, sinó una experiència cultural que celebra la vida i obra d'un dels artistes més estimats de Catalunya, i que sense dubte deixarà una empremta en el cor dels assistents.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/231860_lorche-trafireluchepre-enta-egonafloradaalauditoridelateneudebanyole--1.htm