logo
Imprimir
15-03-2024 | 09:49hs
•SALUT

La Unitat del Son del Trueta-Santa Caterina supera les 3.000 proves en el seu primer any

Coincidint amb el Dia Mundial del Son, la Unitat organitza una jornada dirigida a donar a conèixer les instal·lacions, les proves que s’hi fan i a transmetre la importància de tenir bons hàbits vinculats al son

En una època en què la qualitat del son s'ha convertit en una preocupació creixent per a la salut pública, la Unitat del Son dels hospitals Trueta i Santa Caterina de Salt, Girona, emergeix com a referent en el tractament i estudi dels trastorns del son. Coincidint amb el Dia Mundial del Son, aquest centre ha obert les seves portes per divulgar el seu treball i la importància de mantenir uns hàbits de son saludables.

Des de la seva inauguració al Parc Hospitalari Martí i Julià, ara fa prop d'un any, l'abril de 2023, la Unitat ha realitzat més de 3.000 proves diagnòstiques, assolint un notable volum d'activitat en un breu període. Aquestes proves, que abasten des de videopolisomnografies completes a altres tècniques diagnòstiques, es fan en un entorn modern i perfectament equipat, pensat per oferir el millor suport possible als pacients amb patologies relacionades amb el son.

La jornada de portes obertes ha servit per posar en relleu el compromís de la Unitat amb la divulgació i l'educació en matèria de salut del son. A través de díptics informatius, els assistents han pogut conèixer de primera mà els serveis que ofereix la Unitat, així com consells pràctics per millorar la qualitat del son. Es tracta d'una iniciativa que subratlla la importància de l'educació sanitària en la prevenció de trastorns com l'insomni, l'apnea del son i altres alteracions que poden tenir un impacte significatiu en la qualitat de vida dels individus.

La Unitat, acreditada amb el grau d'excel·lència per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), no només s'ha establert com un centre de referència per a l'atenció de pacients amb trastorns del son sinó també com un espai d'innovació i formació. La seva col·laboració amb l'atenció primària, a través del programa Innòbics SAHS, exemplifica el seu rol actiu en la detecció precoç i el tractament de l'apnea obstructiva del son, apropant el diagnòstic i el seguiment dels pacients a la comunitat.

En definitiva, la Unitat del Son dels hospitals Trueta i Santa Caterina no només destaca per la seva capacitat diagnòstica i terapèutica sinó també pel seu enfocament integral i multidisciplinari en el tractament dels trastorns del son, reafirmant la seva posició com a centre d'alta complexitat i excel·lència en el camp de la pneumologia i el son.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/232594_launitatdel-ondeltrueta-antacaterina-uperale-3000prove-enel-euprimerany-1.htm