logo
Imprimir
19-03-2024 | 19:01hs
•ESPORTS

Tadej Pogacar pren el comandament a Vallter en la Volta Ciclista a Catalunya

Poga?ar ha estat el protagonista indiscutible d’una segona etapa de 186,5 quilòmetres que ha sortit des de Mataró

En un mostrari de força i determinació, Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) ha donat el primer cop sobre la taula en la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, després de dominar la segona etapa, una jornada marcada per l'arribada en altura a l'estació de muntanya de Vallter. El corredor eslovè, gran favorit per a la victòria final, ha travessat la línia d'arribada en solitari, situant-se així al capdavant de la classificació general amb un marge d'1:35 sobre Mikel Landa (Soudal Quick-Step) i 1:38 sobre Aleksandr Vlasov (Bora-hansgrohe).

La segona etapa, amb un recorregut de 186,5 quilòmetres des de Mataró fins al cim de Vallter, ha inclòs l'ascensió al Coll de Coubet, un port de primera categoria que ha servit d'aperitiu per a l'escalada final. El dia ha estat marcat per l'escapada de sis corredors, entre ells el català Álex Jaime (Equipo Kern Pharma), qui ha estat reconegut com el ciclista més combatiu de la jornada.

A mesura que la cursa avançava, les condicions meteorològiques adverses, amb l'aparició de la pluja, han jugat un paper clau, especialment en l'ascensió i descensió del Coll de Coubet. Aquestes condicions han fet més exigent la competició i han preparat l'escenari per a l'atac decisiu de Poga?ar en l'ascens a Vallter.

Poga?ar ha accelerat des de la base del port, desmarcant-se ràpidament dels seus rivals i construint un avantatge insuperable. Landa i Vlasov, per la seva part, han lluitat valentament per minimitzar les pèrdues, travessant la meta poc després de l'eslovè.

La Volta a Catalunya continua el seu recorregut amb una tercera etapa que promet més emocions amb l'arribada a Port Ainé, després d'un recorregut que inclou el Port de Toses i el Port del Cantó, tots dos importants desafiaments per als escaladors. Aquesta propera jornada, sense dubte, serà crucial per a les aspiracions dels principals contendents i podria definir encara més les posicions de capdavant en la classificació general.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/232993_tadejpogacarprenelcomandamentavallterenlavoltacicli-taacatalunya-2.htm