logo
Imprimir
21-03-2024 | 15:03hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles impulsa un mapa amb els recursos gratuïts per als joves

La regidora de Joventut, Ariadna Llop, ha posat de manifest la importància de crear aquesta eina com a punt de connexió entre els joves i els recursos que la ciutat ofereix

Durant la presentació a la "parada de metro" de la plaça dels Turers, es va revelar que aquest mapa no és un document estàtic, sinó un viatge interactiu a través de les diferents propostes d'activitats i serveis que la ciutat posa a disposició dels joves, tot això, representat d'una manera original i atractiva amb el disseny d'un mapa de metro. Amb 8 línies temàtiques distintes, que abracen des de l'esport fins a l'ocupació, passant per l'educació, l'art, el lleure, la cultura, la salut i els serveis específics per a joves, aquest document inclou fins a 44 recursos i serveis diferents, tots ells de caràcter gratuït.

La regidora de Joventut, Ariadna Llop, ha posat de manifest la importància de crear aquesta eina com a punt de connexió entre els joves i els recursos que la ciutat ofereix. L'objectiu és clar: facilitar que el jovent pugui aprofitar al màxim les oportunitats de formació, oci i suport disponibles a Banyoles, promovent així el seu desenvolupament personal i professional. Llop també ha ressaltat el treball col·laboratiu realitzat amb entitats, associacions i centres educatius per incloure una àmplia gamma d'activitats i serveis en el mapa.

El mapa de recursos per a joves de Banyoles és el resultat d'una col·laboració multidisciplinària, involucrant diverses àrees municipals com Joventut, Acció Comunitària i Educació, així com el Consell Esportiu del Pla de l'Estany i el projecte Obrador de Càritas. Aquesta sinergia entre diferents actors que treballen de cara al jovent ha permès recopilar i sistematitzar la informació d'una manera que no només és útil, sinó també visualment atractiva i fàcil d'utilitzar.

El fet que sigui un recurs digital obre la porta a actualitzacions constants, garantint que la informació romangui rellevant i al dia. D'aquesta manera, el mapa no només serveix com a guia inicial per als joves, sinó que es manté com una eina de referència constant al llarg del temps, adaptant-se a les noves activitats, serveis i canvis que puguin sorgir.

Amb aquesta iniciativa, Banyoles no només reafirma el seu compromís amb el jovent de la ciutat, sinó que també estableix un precedent en la forma en què les administracions locals poden fer servir la tecnologia i el disseny creatiu per millorar l'accés a la informació i fomentar la participació juvenil en la vida comunitària. Aquest mapa de recursos per a joves es posiciona com una eina clau per a la promoció de l'activisme, la cultura i el benestar entre els joves de Banyoles, sent un clar exemple de com la innovació pot servir per enfortir els lligams comunitaris i suportar el desenvolupament juvenil.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/233251_banyole-impul-aunmapaambel-recur-o-gratuit-peral-jove--1.htm