logo
Imprimir
22-03-2024 | 17:39hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll reforça el compromís amb la igualtat i el medi ambient en el ple de març

El ple ordinari de març de l'Ajuntament de Ripoll va ser una jornada intensa, que va reflectir el dinamisme de la gestió municipal i la participació ciutadana activa

Durant el ple, es va procedir a l'aprovació de l'acta de la sessió anterior, seguida d'un repàs a la correspondència i propostes de batllia-presidència. La batllessa Sílvia Orriols va destacar amb la lectura d'un manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona, subratllant l'esperit d'equip i la voluntat d'avançar cap a la igualtat de gènere dins i fora de l'administració local.

Un dels moments més emotius va ser l'agraïment unànime del plenari a dues agents de la Policia Local per la seva excel·lent tasca en la recerca i identificació de l'autor de diversos grafits a la Zona de la Devesa i pel Barri Vell de Ripoll. Això reflecteix el compromís de la corporació amb el manteniment de l'ordre i la neteja a la ciutat.

En l'àmbit administratiu i de desenvolupament territorial, es va aprovar per unanimitat la modificació de la composició de les comissions informatives i del Cartipàs municipal, demostrant la flexibilitat i adaptabilitat de l'equip de govern davant els canvis interns. A més, es va donar compte de diverses decisions administratives com la delegació específica de la facultat per a la celebració de casaments civils a favor de diferents regidors i regidores, un gest que acosta l'administració als ciutadans.

L'àrea d'Hisenda, Desenvolupament Econòmic, Social i Cultural va presentar informes rellevants com l'informe anual de la Intervenció general de l'Ajuntament i el Pla Anual de Control Financer per l'exercici 2024. Aquests documents evidencien el compromís del consistori amb la transparència fiscal i la bona gestió dels recursos públics. Tanmateix, la proposta del Pla Pressupostari a Mitjà Termini 2025-2027 no va ser aprovada, reflectint la diversitat d'opinions i la riquesa del debat democràtic dins del plenari.

La iniciativa més destacada va ser l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança municipal per acollir-se al programa de Bon Comportament Ambiental, enfocat al tractament i reciclatge de residus urbans. Aquesta mesura, que ara inclourà també els comerços a més dels domicilis, és una prova del compromís de Ripoll amb la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.

La sessió va concloure amb un espai de control i fiscalització de l'equip de govern, on no es van presentar mocions pels grups municipals, però sí un debat ric en precs i preguntes. Aquesta interacció directa entre la ciutadania i els seus representants és fonamental per a la salut democràtica de qualsevol comunitat.

Així doncs, el ple ordinari de març de l'Ajuntament de Ripoll va ser una jornada intensa, que va reflectir el dinamisme de la gestió municipal i la participació ciutadana activa, components claus per al desenvolupament harmoniós i inclusiu de la comunitat ripollesa.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/233451_ripollreforcaelcompromi-amblaigualtatielmediambientenelpledemarc-1.htm