logo
Imprimir
27-03-2024 | 20:56hs
•ESPORTS

Josep Delgado lidera el llançament de la primera SuperLiga PRO 3x3 a Espanya

La disciplina esportiva del 3x3 es va estrenar com a esport olímpic als darrers Jocs Olímpics de Tòquio

El bàsquet 3x3, una modalitat que ha crescut en popularitat des de les seves arrels en les pistes urbanes fins a la seva inclusió en els Jocs Olímpics, està prenent un nou impuls a l'Estat espanyol gràcies a l'energia i visió d'un gironí, Josep Delgado. Com a fundador de la primera SuperLiga PRO 3x3 oficial reconeguda per la FIBA en territori espanyol, Delgado ha convertit aquesta disciplina en un punt de referència per a l'esport a nivell nacional i internacional.

Aquesta setmana, el Pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat es converteix en l'escenari de la segona parada de la lliga, que promet emocions fortes i competició del més alt nivell, amb la mirada posada en la gran final que tindrà lloc a Badalona els dies 30 i 31 de març. La primera parada, celebrada al Palau d'Esports de Catalunya a Tarragona, va coronar a l'equip de Vienna com a campions, establint l'alta vara de la competició.

La lliga, organitzada conjuntament pel CB Santfeliuenc i ValorusSports, ha aconseguit reunir a 12 equips procedents de 10 països diferents, incloent talents de renom internacional d'Estats Units, Àustria, Japó, Alemanya, Brasil i, per suposat, de l'Estat espanyol. El format de la competició, que inclou sortejos, jocs i un ambient festiu amenitzat per un DJ, promet no només ser un esdeveniment esportiu, sinó també una celebració de la cultura del bàsquet 3x3.

Marc Sobrepera, director esportiu de la SuperLiga PRO 3x3, ha ressaltat la qualitat i la diversitat dels jugadors participants, així com el seu alt nivell professional. "Molts d'aquests jugadors que avui veiem competint en la SuperLiga PRO 3x3, els veurem també en els pròxims Jocs Olímpics", ha afegit, subratllant la importància de la lliga com a trampolí per als atletes cap a escenaris internacionals.

El 3x3 ha evolucionat des de les seves humils arrels fins a convertir-se en un fenomen global, gràcies en part a la seva inclusió com a disciplina olímpica a Tòquio 2020. Amb equips de tres jugadors, un temps de possessió de la pilota de 12 segons i partits de 10 minuts o fins que un equip arribi als 21 punts, el 3x3 ofereix una versió ràpida, dinàmica i espectacular del bàsquet. Amb el lema "Del carrer als Jocs Olímpics", la SuperLiga PRO 3x3 celebra l'essència urbana i l'esperit olímpic d'aquest esport, portant l'acció des de les pistes locals fins a l'atenció mundial.

L'impuls de Josep Delgado ha sigut clau en aquesta transformació, demostrant que amb passió i dedicació, el bàsquet 3x3 té un brillant futur a l'Estat espanyol. Amb la seva visió, ha creat no només una plataforma per a l'elit del bàsquet 3x3, sinó també un nou punt de trobada per a la comunitat esportiva, on la competició i l'entreteniment es fusionen per oferir una experiència única.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/233935_jo-epdelgadolideraelllancamentdelaprimera-uperligapro3x3ae-panya-1.htm