logo
Imprimir
28-03-2024 | 15:00hs
•PLA DE L'ESTANY

Uns 3.000 alumnes del Pla de l'Estany han participat a la Campanya de Teatre i Música a les escoles

Aquesta iniciativa ressalta la importància de l'art com a vehicle d'aprenentatge i creixement personal, així com la seva capacitat de fomentar la cohesió social i cultural dins de la comunitat educativa

La 24a edició de la Campanya de Teatre i Música a les Escoles de Banyoles ha clausurat amb un ressò notable, sumant gairebé 3.000 alumnes participants del Pla de l'Estany. Aquesta iniciativa, liderada pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Banyoles, ha ofert una oportunitat única als estudiants, des de Llar 2 fins a 6è de primària, d'immersió en les arts escèniques i musicals, enfocant-se en l'educació artística com a eina fonamental per l'aprenentatge i la inclusió social.

Desplegada entre el 20 de febrer i el 22 de març, la programació s'ha dividit en dos cicles: "Anem a veure de teatre" al Teatre Municipal i "Anem a Escoltar Música" a l'Auditori de l'Ateneu, permetent a l'alumnat experimentar l'art en viu a través de diverses actuacions adaptades a cada franja d'edat. Obres com 'La rateta Martina i el ratolí Serafí', 'La gallina dels ous d'or', 'Robin Hood' en anglès, i 'Hipstory' de la Cia. Brodas Bros, juntament amb concerts com 'A la panxa del llop' i 'El Pony Menut', han format part d'aquest riquíssim mosaic cultural.

Aquesta campanya no només ha reunit l'alumnat de Banyoles sinó també de tot el Pla de l'Estany, gràcies a la col·laboració de diverses entitats i administracions que han fet possible minimitzar la despesa per família, assegurant que cap infant es quedi sense la possibilitat de participar. Es vol destacar especialment la cooperació de les escoles participants, l'associació Té Tela, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany per la gestió del transport escolar, i el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, que ha finançat aquesta proposta dins del marc de les subvencions per a programes municipals d'arts escèniques, música i arts visuals.

Aquesta iniciativa ressalta la importància de l'art com a vehicle d'aprenentatge i creixement personal, així com la seva capacitat de fomentar la cohesió social i cultural dins de la comunitat educativa. Amb la seva continuada trajectòria, la Campanya de Teatre i Música a les Escoles de Banyoles es consolida com una cita imprescindible dins del calendari cultural i educatiu de la regió, esperant amb entusiasme la pròxima edició.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/234003_un-3000alumne-delpladele-tanyhanparticipatalacampanyadeteatreimu-icaale-e-cole--1.htm