logo
Imprimir
05-04-2024 | 14:18hs
•EL RIPOLLèS

Nova convocatòria a Ripoll de l'acció concertada per a la rehabilitació de pisos per destinar-los a la borsa de lloguer

En total, des de l’Ajuntament s’han destinat més de 163.000 euros per fer aquestes rehabilitacions

L'Ajuntament de Ripoll ha pres una iniciativa clau per revitalitzar el Barri Vell mitjançant una nova convocatòria per a la rehabilitació d'habitatges amb l'objectiu de reforçar les polítiques socials d'habitatge. Aquest projecte, aprovat per la Junta de Govern Local, busca captar habitatges buits per a la seva posterior rehabilitació i inclusió en la borsa de lloguer, amb un enfocament clarament sostenible.

Des del 2018, aquesta iniciativa ja ha permès la rehabilitació de 9 pisos al Barri Vell, i per aquest any 2024, es preveu actuar en dos habitatges més. Amb una inversió total que supera els 163.000 euros, el consistori limita la despesa a 20.000 euros per habitatge, recuperant l'import invertit a través del lloguer mensual, fins que es retorna aquesta inversió al municipi.

L'objectiu és doble: per una banda, millorar el parc d'habitatges i reduir el nombre d'immobles desocupats, i per l'altra, facilitar als propietaris els mitjans per rehabilitar i oferir els seus habitatges dins de la borsa de lloguer social. Això no només ajuda a dinamitzar el Barri Vell, sinó que també augmenta l'oferta d'habitatges a preus assequibles, una necessitat creixent en la societat actual.

Per participar en aquesta convocatòria, els interessats han de presentar una instància genèrica a l'oficina d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Ripoll o a través de la Seu electrònica del mateix abans del 31 de desembre del 2024. Aquesta iniciativa destaca no només per la seva contribució a la millora urbana i social del Barri Vell, sinó també per la seva capacitat de crear un impacte positiu sostenible a llarg termini en la comunitat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/234651_novaconvocatoriaaripolldelaccioconcertadaperalarehabilitaciodepi-o-perde-tinar-lo-alabor-adelloguer-1.htm