logo
Imprimir
08-04-2024 | 10:01hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles elegida com a seu del Mundial de Marató de Piragüisme 2028

La història de Banyoles com a seu d'esdeveniments esportius internacionals és llarga i distingida, remuntant-se als Jocs Olímpics de Barcelona 1992

 En un anunci que marca un abans i un després en la història esportiva de Banyoles, la International Canoe Federation (ICF) ha confirmat aquesta ciutat catalana com a l'escenari del prestigiós Mundial de Marató de Piragüisme l'any 2028. Aquesta decisió, comunicada des de Londres, situa a Banyoles per davant d'altres candidatures fortes de Rumania i Portugal, després d'un intens procés de selecció.

La selecció de Banyoles, la capital del Pla de l'Estany, com a amfitriona d'aquest esdeveniment internacional ressalta no només la seva capacitat organitzativa demostrada en esdeveniments anteriors sinó també la bellesa i la idoneïtat de l'Estany de Banyoles per a competicions d'aquest calibre. Jordi Congost, primer tinent d'alcalde i regidor d'Esports de l'Ajuntament de Banyoles, ha destacat que "aquest Mundial de Piragüisme deixarà un gran llegat a la nostra ciutat", reconeixent alhora la importància de la implicació de la secció de piragüisme del Club Natació Banyoles en aquest triomf.

La història de Banyoles com a seu d'esdeveniments esportius internacionals és llarga i distingida, remuntant-se als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, on va acollir les competicions olímpiques de rem. Des de llavors, la ciutat ha continuat sent escenari de diversos esdeveniments d'alt nivell com la Triatló International, la Shimano Super Cup Massi BTT, i més recentment el Campionat d'Espanya de Piragua.

La decisió de la ICF subratlla la confiança en Banyoles com un indret ideal per a la celebració del Mundial de Marató de Piragüisme. Aquest sentiment és compartit per Javier Hernanz, president de la Real Federación Española de Piragua, qui ha assenyalat: "Banyoles és un dels indrets més apropiats per a la celebració d'aquest Campionat Mundial. És fantàstic per a la Federació poder comptar amb aquest esdeveniment".

Amb l'elecció de Banyoles com a seu del Mundial de Marató de Piragüisme 2028, es preveu un impacte positiu substancial en el turisme i l'economia locals, a més de reforçar el compromís de la ciutat amb l'esport i la vida activa. Aquest esdeveniment no només serà una celebració del piragüisme en l'àmbit mundial sinó també una oportunitat per a Banyoles de demostrar un cop més la seva excel·lència organitzativa i la seva hospitalitat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/234744_banyole-elegidacoma-eudelmundialdemaratodepiragui-me2028-1.htm