logo
Imprimir
09-04-2024 | 09:07hs
•LA GARROTXA

De la Canya a Peracaula: Sant Joan les Fonts recull preocupacions ciutadanes en trobades veïnals

L'Ajuntament, per la seva banda, va presentar el projecte d'un futur 'bicicarril' que unirà Sant Joan amb Olot per la Canya, mostrant plànols i detalls del disseny

La setmana passada, Sant Joan les Fonts va tornar a acollir la iniciativa "Quedem a la plaça?", una proposta de l'Ajuntament per fomentar la participació ciutadana i recollir de primera mà les inquietuds i propostes dels seus veïns i veïnes. Amb una assistència d'una vintena de persones, les trobades celebrades a la Plaça 1 d'octubre de la Canya i a l'Antic assecador de Peracaula van servir d'escenari per a un diàleg constructiu entre la ciutadania i els representants municipals.

Aquestes sessions van posar de manifest la voluntat dels residents de contribuir a la millora de la qualitat de vida al municipi, plantejant qüestions rellevants sobre urbanisme, neteja de l'espai públic i incivisme. Les demandes van des d'arranjaments en voreres i paviments fins a la necessitat d'intensificar la neteja i reforçar la informació sobre la recollida de trastos, demostrant un compromís col·lectiu amb la cura del seu entorn.

L'Ajuntament, per la seva banda, va presentar el projecte d'un futur 'bicicarril' que unirà Sant Joan amb Olot per la Canya, mostrant plànols i detalls del disseny perquè els assistents poguessin visualitzar i comprendre millor la proposta. Aquesta iniciativa, més enllà de fomentar un mitjà de transport sostenible, pretén enllaçar comunitats i facilitar una mobilitat amable i segura per a tots.

Les preocupacions expressades pels residents no es van limitar només a aspectes físics del municipi, sinó que també van abordar problemes d'incivisme, reflectint la necessitat d'una convivència respectuosa. Des de l'organització de trobades veïnals per a abordar temes específics, com l'arbrat al voltant de l'escola Castanyer, fins a la petició de més senyalització per a autocaravanes, els participants van buscar solucions conjuntes per a millorar el benestar col·lectiu.

La resposta de l'Ajuntament a aquestes trobades no només mostra un compromís amb la resolució de les propostes ciutadanes, sinó que també destaca la importància de mantenir un canal de comunicació obert i actiu amb els veïns i veïnes. "Quedem a la plaça?" s'ha consolidat com un espai d'interacció directa i participativa, un exemple de com la implicació ciutadana pot ser clau en la construcció d'un municipi més habitable, sostenible i inclusiu.

Sant Joan les Fonts, amb aquestes iniciatives, reafirma el seu compromís amb el desenvolupament urbà i social, posant en valor la veu dels seus habitants com a motor de canvi i millora. Les sessions "Quedem a la plaça?" són una mostra de la voluntat municipal per treballar mà a mà amb la ciutadania, per a construir junts el futur del municipi.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/234880_delacanyaaperacaula-antjoanle-font-recullpreocupacion-ciutadane-entrobade-veinal--1.htm