logo
Imprimir
10-04-2024 | 17:31hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles reafirma la seva seguretat en la Junta Local de Seguretat amb la participació del conseller Joan Ignasi Elena

La Junta Local de Seguretat de Banyoles ha comptat amb la participació d'una àmplia representació de cossos de seguretat i autoritats

Banyoles ha celebrat aquest matí la Junta Local de Seguretat, un esdeveniment clau per a l'avaluació i planificació de l'estratègia de seguretat de la ciutat, amb la destacada presència del conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena. Durant la trobada, tant l'Ajuntament com la Conselleria han posat de manifest que els incidents ocorreguts recentment al barri de la Farga són casos aïllats i no reflecteixen la realitat d'una ciutat que continua sent percebuda com a segura pels seus habitants.

El repàs de les dades policials de l'últim any ha mostrat un lleuger augment de les infraccions penals del 3,8%, xifra que roman per sota de la mitjana nacional del 6%. Aquesta informació s'ha compartit en un context de col·laboració estreta entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que ha permès afrontar amb èxit desafiaments com l'expulsió del responsable d'una onada de robatoris i els esdeveniments del passat 19 de març.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha ressaltat la resposta ràpida i coordinada dels cossos de seguretat i les autoritats davant qualsevol situació de risc, destacant la importància d'una actuació policial efectiva que ha conduït a una resolució del 60% dels casos. Aquesta eficàcia s'ha vist reflectida en l'increment del 61% en les detencions, fruit de l'augment d'efectius i de l'esforç conjunt entre els Mossos i la Policia Local.

Malgrat el lleuger augment en certes tipologies de delictes, com els robatoris en establiments, que van veure un pic relacionat amb l'activitat d'un individu ja detingut, altres índexs, com els robatoris amb força en vehicles, han experimentat una notable reducció del 42,5%. Això demostra l'impacte positiu de les detencions clau en la prevenció de la criminalitat.

La Policia Local també ha posat l'accent en les seves àrees d'actuació específiques, com els delictes contra la seguretat viària, que han experimentat un augment significatiu, així com el consum d'alcohol en la via pública. Tot i això, l'inspector Emili Garcia ha destacat que la percepció de seguretat entre els ciutadans de Banyoles és alta, un fet que subratlla el compromís i l'eficàcia de les forces de seguretat locals.

La Junta Local de Seguretat de Banyoles ha comptat amb la participació d'una àmplia representació de cossos de seguretat i autoritats, reafirmant l'esperit de cooperació i el compromís compartit per garantir la seguretat i el benestar de tots els ciutadans de Banyoles.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/235046_banyole-reafirmala-eva-eguretatenlajuntalocalde-eguretatamblaparticipaciodelcon-ellerjoanigna-ielena-1.htm