logo
Imprimir
11-04-2024 | 16:10hs
•PLA DE L'ESTANY

La companyia La Calòrica porta Els Ocells al Teatre Municipal de Banyoles

Farà la seva última parada al Teatre Municipal de Banyoles amb totes les entrades exhaurides

Aquest divendres, Banyoles es convertirà en l'escenari d'una de les propostes teatrals més esperades de l'any: "Els Ocells" de la companyia La Calòrica. Després d'una gira que ha recorregut gairebé tota Catalunya, l'adaptació de la comèdia d'Aristòfanes, escrita l'any 414 a.C., farà la seva última parada al Teatre Municipal de Banyoles amb totes les entrades exhaurides, demostrant l'extraordinària expectació que ha generat aquest espectacle.

La Calòrica, amb la seva reconeguda trajectòria d'innovació i compromís, porta a l'escenari una obra que es pregunta sobre els mecanismes emocionals subjacents al populisme neoliberal, indagant en les raons del seu auge global. Aquesta versió d'"Els Ocells" busca provocar una reflexió crítica entre els espectadors sobre l'actuació de la societat davant el populisme i el grau de democràcia en les nostres societats occidentals.

A través d'una comèdia que raja de l'excessiu al grotesc, La Calòrica explora el potencial humorístic de l'obra original, convertint els ocells en portaveus d'un humor negre i absurd que serveix de vehicle per a un discurs profundament polític. En aquesta comèdia, els líders polítics es transformen en dj's messiànics, i l'obra esdevé un artefacte eclèctic que esquiva qualsevol intent de classificació.

Des del seu naixement l'any 2010, La Calòrica s'ha caracteritzat per la seva voluntat de fer un teatre ambiciós i compromès, sense deixar-se limitar per les adversitats econòmiques o els recursos escassos. Amb una filosofia que posa el focus en la profunditat i la investigació més que en la repetició de fórmules, la companyia ha explorat una àmplia gamma d'estètiques i temàtiques, fent de la reflexió política i de l'humor les seves principals eines.

La trajectòria de La Calòrica està jalonada de reconeixements, amb obres que han estat aclamades tant pel públic com per la crítica i que han recalat en les sales més alternatives i en els grans festivals del país. "Els Ocells" no és una excepció, i la seva arribada a Banyoles promet ser un punt culminant d'aquesta trajectòria, oferint una nit de teatre que també provocarà i farà pensar.

La resposta del públic, amb una venda d'entrades que ha superat totes les expectatives, demostra la gran acceptació d'aquesta proposta innovadora i el seu impacte en l'escena teatral catalana. Banyoles té el privilegi d'acollir aquesta última funció d'"Els Ocells", una oportunitat única per viure en directe la màgia, l'humor i la crítica social que només La Calòrica sap oferir.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/235209_lacompanyialacaloricaportael-ocell-alteatremunicipaldebanyole--1.htm