logo
Imprimir
11-04-2024 | 21:13hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll torna a iniciar la campanya 'Reduir, Reutilitzar i Reciclar' amb novetats per a comerços i habitatges

L’Ajuntament de Ripoll inicia un any més el programa de bon comportament ambiental en la separació i reciclatge de residus urbans

L'Ajuntament de Ripoll ha llançat una nova edició de la campanya 'Reduir, Reutilitzar i Reciclar', amb significatives novetats que amplien l'abast i l'impacte d'aquesta iniciativa cap a una major sostenibilitat ambiental. Des de la seva creació, la campanya ha evolucionat constantment, adaptant-se a les necessitats del moment i a les noves pràctiques de gestió de residus, i aquest any no ha estat l'excepció.

Una de les principals novetats d'aquest any és l'expansió del programa per incloure no només les llars sinó també els comerços locals, permetent així que els establiments comercials també puguin beneficiar-se de bonificacions en la taxa d'escombraries a través de la seva participació activa en la recollida selectiva i altres pràctiques de gestió responsable de residus. Aquesta inclusió busca fomentar una cultura de reciclatge més àmplia dins de la comunitat i reforçar el compromís col·lectiu amb la protecció del medi ambient.

Un altre canvi destacat és la simplificació del procés de seguiment i validació dels esforços de reciclatge. Fins ara, es requerien segells en una targeta per a cada acció de reciclatge realitzada, però aquest sistema s'ha eliminat. Ara, els participants només hauran de presentar documentació per a algunes de les accions optatives, facilitant així el procés per a tots els involucrats i assegurant una verificació més eficient dels esforços de reciclatge.

La batllessa Sílvia Orriols ha explicat els detalls de la campanya en una roda de premsa, destacant que les noves mesures estan dissenyades per "millorar l'eficiència i l'eficàcia del programa, tot facilitant la participació dels ciutadans i els negocis de Ripoll en aquesta iniciativa vital". A més, ha animat a tots els residents i comerciants a unir-se al programa abans del 30 d'abril, amb la possibilitat que aquest termini sigui prorrogat per permetre una major adhesió.

La campanya ofereix nivells diferents de participació, amb accions obligatòries i optatives que permeten als participants acumular bonificacions. Per exemple, les accions obligatòries inclouen la correcta separació de residus i l'ús de la deixalleria, mentre que les accions optatives poden incloure assistència a jornades de sensibilització ambiental, participació en neteges de l'espai públic, compostatge casolà, entre altres.

Des de la seva implantació, el programa ha demostrat ser un èxit, amb una participació creixent cada any i un impacte positiu significatiu en la reducció de residus i en la promoció del reciclatge dins la comunitat. Amb les noves actualitzacions i l'ampliació de la campanya per incloure més sectors de la comunitat, l'Ajuntament de Ripoll continua liderant amb l'exemple en la gestió ambiental i reafirmant el seu compromís amb un futur més verd i sostenible.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/235286_ripolltornaainiciarlacampanyareduirreutilitzarireciclarambnovetat-peracomerco-ihabitatge--1.htm