logo
Imprimir
15-04-2024 | 12:18hs
•ACTUALITAT GIRONA

UNED Sènior s'estableix a Girona amb cursos per a majors de 50 anys

Amb plans de continuar expandint l'oferta formativa a altres poblacions de la regió en els propers anys, UNED Sènior pretén ser un model de referència en educació per a adults majors a Catalunya

UNED Sènior, una iniciativa educativa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), ha començat a oferir a Girona dos nous cursos específicament dissenyats per a persones majors de 50 anys, marcant una nova etapa en l'expansió del programa que ja ha tingut èxit en altres ciutats de la demarcació.

Els cursos, "El pas a pas de l'alimentació conscient" i "Instruments musicals de pel·lícula II", han estat concebuts per adaptar-se a les necessitats i interessos dels adults majors, amb l'objectiu d'enriquir la seva qualitat de vida a través de l'aprenentatge continuat. Amb una durada de 15 hores cadascun i disponibles en dues convocatòries anuals, els programes han aconseguit atraure una seixantena d'alumnes a la ciutat.

"Amb l'obertura d'aquests cursos a Girona, busquem proporcionar eines que ajudin els majors a mantenir una vida activa i plena, tant físicament com mentalment," explica David Maldonado, director d'UNED Girona. "Aquesta és una finestra d'oportunitat per expandir els nostres horitzons educatius i fer que el coneixement sigui accessible a tothom, independentment de la seva edat."

La col·laboració amb l'Espai Fundació "La Caixa", que proporciona les instal·lacions a la Plaça Poeta Marquina per a les classes, ha estat clau en l'establiment d'UNED Sènior a Girona. A més, el programa es beneficia de l'experiència acumulada des del seu llançament a Olot l'any 2012, i la seva posterior expansió a ciutats com Figueres, Salt i Sant Feliu de Guíxols.

Marta Mallarach, coordinadora d'UNED Sènior, subratlla la importància del programa: "No només es tracta d'aprendre sobre temes d'interès, sinó també de fomentar la socialització entre els participants. Això és fonamental per promoure un envelliment actiu i saludable."

Amb plans de continuar expandint l'oferta formativa a altres poblacions de la regió en els propers anys, UNED Sènior pretén ser un model de referència en educació per a adults majors a Catalunya.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/235444_uned-enior-e-tableixagironaambcur-o-peramajor-de50any--1.htm