logo
Imprimir
15-04-2024 | 14:41hs
•ACTUALITAT GIRONA

Fira de Girona acull la sisena edició del Wasteinprogress

El certamen tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 d’abril al Palau de Fires de Girona i posa el focus en la prevenció de residus per avançar cap a la descarbonització total

Girona es prepara per ser l'amfitriona de la sisena edició del #wasteinprogress, un fòrum de gestió de residus municipals que aquest any posa el focus en la prevenció de residus i la descarbonització. El certamen, que se celebrarà del 16 al 18 d'abril al Palau de Fires de Girona, reunirà experts internacionals amb l'objectiu de vincular les administracions públiques amb iniciatives privades per promoure l'economia circular.

Un Fòrum global amb mirada local

Durant tres intensos dies, el Palau de Fires de Girona serà l'escenari de ponències, debats i taules rodones on es discutiran polítiques municipals innovadores i estratègies per avançar cap a una completa descarbonització. L'esdeveniment comptarà amb la presència de figures destacades de regions i ciutats com Styria i Viena, Malmö, Tübingen, Aarhus, Tallin, Londres, París i moltes més, juntament amb exemples més propers de Catalunya i Pamplona.

Innovacions i desafiaments en la gestió de residus

Cada jornada començarà amb una sessió de 'warm up' a les 10:30h, seguit de diverses activitats programades tant al matí com a la tarda. El primer dia se centrarà en la reutilització i els nous marcs legals que l'afecten, destacant iniciatives com el projecte Retuna a Suècia —el primer centre comercial del món que només comercialitza productes reutilitzats i reciclats— i les ajudes econòmiques del govern austríac per a la reparació d'electrodomèstics.

Els dies següents, el fòrum explorarà els nous reptes en la gestió d'envasos, incloent estratègies de reducció d'envasosi finalitzarà amb una jornada dedicada a la prevenció del malbaratament alimentari i altres iniciatives locals que combaten la generació de residus.

Un Fòrum de referència en la gestió de residus

Des de la seva primera edició el 2017, el #wasteinprogress ha crescut exponencialment, convertint-se en un punt de trobada clau per a empreses i administracions dedicades a la millora de la gestió de residus a escala municipal i estatal. Després d'un parèntesi per la pandèmia, l'any passat el fòrum va reunir un rècord de 1.700 visitants, consolidant la seva reputació com a líder en el camp de la sostenibilitat i la innovació ambiental.

Més informació sobre el fòrum, així com detalls per a la premsa, es pot trobar a la pàgina web oficial www.wasteinprogress.net i a les xarxes socials de l'esdeveniment.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/235471_firadegironaacullla-i-enaediciodelwa-teinprogre--1.htm