logo
Imprimir
18-04-2024 | 15:53hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona conclou amb èxit la sisena edició del Wasteinprogress, enfocat en la reducció de residus i la sostenibilitat

El certamen, que ha tingut lloc al Palau de Fires de Girona durant tres dies, posa el punt i final amb ponents d’àmbit internacional procedents del Regne Unit, França, Finlàndia, Irlanda i Bèlgica

El Palau de Fires de Girona ha estat l'escenari de la sisena edició del fòrum #wasteinprogress, que ha tancat les seves portes després de tres intensos dies de debats i exposicions amb un focus central en la gestió eficient dels residus i la sostenibilitat. Aquest esdeveniment ha reunit experts de tot el món, incloent representants de Regne Unit, França, Finlàndia, Irlanda i Bèlgica, per compartir experiències i estratègies en la prevenció de residus, la gestió dels envasos, i la promoció del reciclatge, reparació i reutilització.

Una de les iniciatives més destacables presentades durant l'esdeveniment ha estat l'estratègia de París per eliminar els plàstics d'un sol ús durant els propers Jocs Olímpics i Paralímpics. Aquest ambiciós pla no sols busca reduir l'impacte ambiental durant els esdeveniments, sinó també establir una nova normativa sostenible a llarg termini per a la ciutat.

D'altra banda, les llars d'infants ecològiques de Brussel·les han mostrat com la substitució de bolquers tradicionals per reutilitzables i la promoció de l'alimentació biològica i l'ús d'aigua de l'aixeta poden contribuir significativament a la reducció de residus.

El fòrum també ha tractat el greu problema del malbaratament alimentari amb exemples de Londres i la localitat francesa de Courbevoie, que han implementat estratègies innovadores per reduir el menjar descartat i, per tant, la seva empremta de carboni.

Durant aquesta edició, s'ha posat de manifest la creixent importància de l'economia circular i com ciutats i regions s'estan adaptant a models de zero residus. Kaisa Karjalainen, de la Mission Zero Academy, ha destacat l'ús de la calculadora de carboni com a eina per mesurar l'impacte ambiental de les polítiques de residus zero, que ja s'ha aplicat en ciutats com el País Basc i Barcelona.

Amb una assistència total de 1.400 persones, el #wasteinprogress continua consolidant-se com un punt de trobada clau per a professionals i administracions que busquen innovar en la gestió de residus i avançar cap a un futur més sostenible. La discussió no sols ha abordat els èxits, sinó també els reptes a superar, com la necessitat de millorar la separació de residus i incrementar la consciència pública sobre la sostenibilitat.

Aquesta edició del #wasteinprogress ha deixat clar que la lluita contra el canvi climàtic passa per un compromís renovat amb la reducció de residus, i que la col·laboració internacional és essencial per aconseguir aquests objectius globals. Amb plans ja en marxa per a la propera edició, Girona es prepara per continuar sent una referència en la innovació ambiental i la gestió de residus.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/235891_gironaconclouambexitla-i-enaediciodelwa-teinprogre-enfocatenlareducciodere-idu-ila-o-tenibilitat-1.htm