logo
Imprimir
19-04-2024 | 18:40hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Sant Jordi arriba a Olot amb una celebració plena d'activitats culturals

Les activitats programades són diverses i estan dissenyades per captivar a públics de totes les edats

Olot celebrarà aquest Sant Jordi amb una esplèndida mostra de tradició i cultura catalana al Firal, el cor vibrant de la ciutat. Per aquesta diada tan especial, els visitants podran gaudir de no menys de noranta parades de llibres i roses, convertint l'espai en un veritable epicentre de l'intercanvi cultural i la celebració literària.

Les activitats programades són diverses i estan dissenyades per captivar a públics de totes les edats. Des de la matinada fins al capvespre, el Firal d'Olot s'omplirà de vida amb les següents propostes:

Ballada de Sardanes: D'11.30 a 13.30 h, la Plaça de l'U d'octubre s'omplirà de música i dansa tradicional catalana, amb l'actuació de l'Agrupació Sardanista Olot.

Visita del Cavaller Sant Jordi i la Princesa: A les 12.30 h i les 19 h, el Firal serà l'escenari on el cavaller i la seva princesa recorreran l'espai, portant la màgia de la llegenda a la realitat.

Ball Medieval de Sant Jordi i la Princesa: A les 13 h i les 19.30 h, la Plaça Rector Ferrer s'endinsarà en l'època medieval amb danses que rememoren les gestes del cavaller.

Representació de la Llegenda de Sant Jordi: A les 17 h, l'alumnat de segon del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Educació Infantil de l'IES Montsacopa dramatitzarà la famosa llegenda, oferint una visió fresca i original.

Actuació Castellera: De 18 a 20 h, Els Xerrics elevaran les seves torres humanes a la Plaça Rector Ferrer, demostrant l'enginy i la força d'aquesta tradició.

Roda de Capoeira: També de 18 a 20 h, a la Plaça de l'U d'octubre, el Centre Orella d'Os presentarà aquesta impressionant fusió de dansa i lluita.

Llegir Ens Fa Grans: Durant tot el dia, al Firal, Òmnium Garrotxa organitza una recollida de llibres en català destinats a fomentar la lectura entre infants i joves.

Estenem Poesia!: Al llarg del dia, la poesia serà la protagonista a la Plaça de l'U d'octubre i al Passatge Plaça del Mig, on els visitants podran emportar-se poemes penjats en un estenedor.

Llibres Nòmades: Al Vestíbul Can Monsà, es durà a terme un intercanvi de llibres en català, animant els participants a deixar un llibre i emportar-se'n un altre.

Amb aquest ric programa, Olot reafirma la seva dedicació a la promoció de la cultura i la literatura catalana, oferint un espai on la comunitat pot compartir i celebrar el seu patrimoni en una de les diades més estimades del calendari català.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/236031_-antjordiarribaaolotambunacelebracioplenadactivitat-cultural--1.htm