logo
Imprimir
22-04-2024 | 11:58hs
•OPINIó

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya

Catalunya és un gran país. I les comarques de Girona són una de les seves terres més excepcionals. Ho són pel seu meravellós entorn natural i ho són, també i sobretot, per la nostra gent. Aquesta és una certesa que coneix tot bon gironí que hagi voltat per les nostres vuit comarques. Però, des de fa uns dies, des que vaig acceptar l'honor d'encapçalar la candidatura del President Puigdemont a les comarques gironines, he pogut comprovar encara amb més certesa com és de meravellosa la nostra terra gironina. El nostre 'petit país'.

Aquests dies, els membres de la candidatura de Junts+ a Girona ens estem reunint i conversem arreu de les vuit comarques amb representants de la pagesia, empresaris, col·legis professionals, sindicats, gent del món de l'esport, infermeres, emprenedors digitals... I de totes les reunions i converses n'extreus un denominador comú: la gent reclama un Govern que els acompanyi i que ho faci millor. Girona necessita un bon Govern.

I per tenir un bon govern és important tenir clares les necessitats de cada part del país; en el nostre cas, les comarques de Girona. Però, sobretot, és important ser conscients de la realitat que vivim. I la realitat que vivim és que som un país frenat i asfixiat de forma premeditada per l'Estat espanyol. L'espoli fiscal anual de més de 20.000M€ que se'n van a Madrid i no tornen, sumat al dèficit inversor, frena la nostra economia i el benestar dels catalans. I aquí a Girona el patim diàriament, per exemple, amb el retard injustificat d'anys i anys del desdoblament dels trams nord i sud de l'N-2. O patim també el dèficit inversor amb la negativa a potenciar l'aeroport de Girona, construint-hi una estació d'alta velocitat, una decisió que frena la competitivitat d'una infraestructura estratègica per a les nostres comarques. I com aquests, molts altres greuges que podríem enumerar. Aquesta és la realitat i no es pot negar. I hi ha partits, com el PSC-PSOE, que no només neguen aquest espoli sinó que en són precursors i impulsors. I així no només no es pot governar bé Catalunya, sinó que es governa a la nostra contra. Per això, necessitem un Govern que faci respectar Catalunya.

Precisament per l'asfíxia premeditada de l'Estat espanyol sobre Catalunya, no ens podem permetre fer reposar sobre les espatlles dels catalans el pes de la nostra ineficiència com a governants. Necessitem un Govern que ajudi i faciliti la vida dels catalans. Un Govern que els faci costat quan ho necessiten. Un Govern que els permeti viure en català a Catalunya. Un Govern que no freni l'activitat econòmica sota muntanyes de burocràcia o generant inseguretat jurídica. Necessitem un Govern que no improvisi, que tingui les idees clares i que les porti a terme. Necessitem un Govern que actuï pensant a deu anys vista, i no pas un que només es mogui en funció de titulars i amb les mans lligades pels designis i mandats de Madrid. Necessitem un Govern que obeeixi sobretot els interessos dels catalans i que treballi per donar resposta a les seves esperances.

Ens trobem en un moment crucial com a país. Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya. Una cruïlla històrica, en què hem de posar els pilars adequats per continuar sent una terra d'oportunitats, on la gent pugui viure amb dignitat i benestar, una terra on poder-hi arrelar. Per això, cal recuperar l'ambició com a nació i el lideratge des dels punts de vista econòmic, social i cultural. Amb aquesta ambició ens presentem nosaltres, la candidatura del president Puigdemont, a les eleccions del dotze de maig per Girona. Ens presentem per aixecar Catalunya i recuperar-hi el bon Govern. I ens comprometem a fer del retorn del president Puigdemont el retorn de la millor Catalunya, treballant a totes des del primer dia per assolir una Catalunya rica, plena i independent.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/236074_gironanece-itaunbongoverncatalunyanece-italideratge-1.htm