logo
Imprimir
04-07-2013 | 23:46hs
•FIRES I FESTES

La Cellera de Ter acull el 5è Festival d’Art Digital i Electrònica.

Els actes centrals es faran durant el divendres 5 i el dissabte 6.

La població de la Cellera de Ter acull el 5è Festival d’Art Digital i Electrònica (FADE_2013) durant aquesta primera setmana de juliol, i especialment els dies 5 i 6, amb més de 30 propostes gratuïtes amb la ciència i la tecnologia aplicades a la creació artística com a eix conductor.

Des del passat 28 de juny i fins al proper 4 de juliol, el FADE comptarà amb les habituals xerrades divulgatives a la plaça de l’església: “Interessos empresarials rere els grans mitjans de comunicació”, a càrrec d’Enric Marín; “Bases i curiositats de l’ecocardiografia”, amb Aleix Rius; “Música i tecnologies: entre l’experimentació i el control”, de Carme Pardo;“Astrofísica de butxaca: un passeig per les estrelles", d’Albert Bosch, i “Art i Activisme 2.0”.

Amb tot, una de les novetats de l’edició d’enguany del FADE_2013 serà el Festival de Curtmetratges Fas-Curt, que es farà divendres 5 de juliol. En el transcurs d’aquest Festival es farà un homenatge al veterà cineasta de Vilobí d’Onyar Joaquim Puigvert, pioner del cinema experimental als anys 50. Les activitats del divendres a la nit es tancaran amb una sessió del DJ anglès Scratch B basada en un recorregut a través de la història de la música electrònica, acompanyada per les projeccions dels alumnes del curs de VJ organitzat pel FADE.

 Pel que fa a la programació de dissabte dia 6, s’iniciarà a les deu del matí amb la inauguració de l’exposició de projectes multimèdia. Entre aquests es poden destacar la instal·lació de música electroaquàtica que Xavi Lloses ha preparat dins la capella, les propostes interactives de Marc Barnada i Xavi Montojo o els treballs dels alumnes del grau de multimèdia de la Universitat Oberta de Catalunya. Així mateix, es projectarà de manera ininterrompuda el film Trobat a Internet, produït a partir de breus vídeos lliures de drets d’autor que durant les últimes setmanes els internautes han penjat al Facebook del FADE.

Entre les activitats que es faran durant el dia hi ha un taller de ciència recreativa, un taller de tècniques de dibuix amb espirògrafs i de construcció d’un jardí cònic per a mainada, entre altres.

Els darrers actes que s’han programat per a l’edició d’enguany són tres espectacles i una sessió de Dj. Respecte als espectacles hi ha "Teresa", una curiosa obra d’ombres xineses, projeccions i música electrònica a càrrec de la companyia Enclaud’ombra i Lluís Sala (DJ Motörheidi); “Rèquiem per un piano”, de Ambundimoniacadaorella; i “Suspès”, de Santi Vilanova i Àlex Posada.

El punt final a l’edició d’enguany anirà a càrrec dels Dj Ingrid Blancafort (techno), Bittenpen (UK Bass House/Future Garage) o Koulomek (Retrogaming Live), que prendran possessió de l’escenari, al mateix temps que els làsers d’Axel Litoral i les projeccions i robots d’Alba G. Corral, Eduard Llorens i Marc Gàlvez convertiran l’espai en una veritable caixa de llum i so.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/25557_lacelleradeteracullel5efe-tivaldartdigitalielectronica-1.htm