logo
Imprimir
10-04-2015 | 10:26hs
•CINEMA I MúSICA

Sabina omple Fontajau amb “500 noches para una crisis”.

Les cançons de 19 días y 500 noches i clàssics com “Princesa” i “Y nos dieron las diez” no van faltar al concert de Girona.


El cantautor Joaquín Sabina va fer vibrar de valent durant més de dues hores les gairebé 4.000 persones que, segons l'organització, omplien ahir el pavelló de Fontajau de Girona. El veterà va passar per la capital gironina en el marc de la seva gira “500 noches para una crisis”, en què celebra l'aniversari d'un dels seus discos més coneguts, “19 días y 500 noches”.

Amb el públic dret, Sabina va arrencar el concert amb “Ahora que” i “19 días y 500 noches”, que va fer guitarra en mà i amb un intent de “zapateao” flamenc, mentre bromejava amb els espectadors sobre l'allau de telèfons mòbils que l'apunten en cada concert.

El saxofonista i la seva faldilla escocesa van ser els protagonistes de “Barbie Superstar” i, quan va acabar la cançó, Sabina es va dirigir al públic gironí per a agraïr-los l'assistència. “Amb la que cau, cada nit sortim pensant que no hi haurà ningú, és commovedor que hagueu vingut a compartir a compartir amb nosaltres un manat de cançons”, va dir. Un repàs dels seus darrers anys -en què ha patit un ictus, una depressió, desenganys amorosos, etc- va ser el preludi de “Canción para la Magdalena”, que va escenificar amb la corista convertida en la prostituta protagonista.

Va canviar els “A mis 40 y 10” del disc per “A mis 66” i va traslladar els gironins “Donde habita el olvido” per a després versionar Bob Dylan, “un dels responsables que jo sigui avui aquí”, va explicar. Ho va fer amb “Ese no soy yo”, que va donar pas a “Peces de ciudad”.

Un cop agraïda la feina dels músics -definits per Sabina com “el pitjor de cada casa” però “la meva família”- va deixar l'escenari mentre el músic Jaime Asúa interpretava “El caso de la rubia platino”. El cantautor va tornar per a fer aixecar el públic amb “Cerrado por derribo”, bromejar amb “Pero qué hermosas eran...” y posar-se romàntic amb “Paraules d'amor”, en què els espectadors el van secundar repetint la lletra de Joan Manuel Serrat.

“Más de cien mentiras” va servir per a presentar tots els integrants de la banda i, acte seguit, Sabina es va dirigir al públic per a dedicar la cançó “Noches de boda” a l'exalcalde “Joaquim Nadal i a la Neus, que em van servir cava”. Els espectadors -alguns dels quals portaven el característic bombí del cantant- es van posar de nou dempeus per a entornar el clàssic “Y nos dieron las diez...”, mentre Joaquín Sabina marxava de nou de l'escenari.

Els bisos van començar sense ell, amb els músics cantant “Conductores suicidas”, “La canción de las noches perdidas” i la copla “Y sin embargo te quiero”, que va introduir -ara ja sí amb Sabina a l'escenari- “Y sin embargo” i “Princesa”.

Després de tornar a sortir, el músic va completar una segona tanda de bisos amb “Tan joven y tan viejo”, “Yo no quiero” i “Pastillas para no soñar”. “La canción de los (buenos) borrachos” va tancar més de dues hores de concert que van entusiasmar Fontajau.


© Jordi Busquets/GN




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/32033_-abinaomplefontajauamb500noche-paraunacri-i--5.htm