logo
Imprimir
11-06-2015 | 22:07hs
•CINEMA I MúSICA

El Festival’Era es consolida amb un cartell de luxe.

La tercera edició del certamen rural de música electrònica arriba amb els nord-americans The Antlers i el britànic Gold Panda com a caps de cartell.


Només és la seva tercera edició, però el Festival’Era trepitja fort i enguany es palplanta al calendari per assolir un objectiu molt concís: consolidar-se entre els esdeveniments musicals més rellevants de la programació estiuenca. Per aconseguir-ho, el certamen rural de música alternativa i electrònica, que se celebrarà el pròxim 25 de juliol a la masia Can Gascons de Llagostera, comptarà amb un cartell de primer ordre encapçalat pels nord-americans The Antlers –que presentaran el seu darrer disc “Familiars” en el que serà un dels seus dos únics concerts a Europa- i l’aclamat productor anglès Gold Panda, que actuarà en horari nocturn. “Aquesta tercera edició és molt il·lusionant. Quan vam començar mai pensàvem que podríem arribar-hi, i no perquè no es tingui la capacitat, sinó perquè muntar una cosa d’aquest tipus és un somni que es va fent realitat cada dia”, explica Cristian Cuesta, un dels codirectors juntament amb Guillem Mora, Marc Vilà i Javier Vilarrubias. “Estem molt contents perquè el feedback que estem tenint és brutal, les vibracions són molt bones”, afegeix.

Juntament amb aquests dos caps de cartell, el festival comptarà amb artistes plenament consolidats del panorama nacional com ara el conjunt barceloní The New Raemon, que torna a l’escenari per brindar el seu nou treball “Oh, Rompehielos”, els bascs Delorean, Jupiter Lion o El Último Vecino, un dels principals grups revelació. D’altra banda, i amb l’arribada de la nit, el protagonisme recaurà, a part de a Golf Panda, a Sau Poler i DJohnston.

El cartell del Festival’Era es completarà amb el gironí DJ Capo, que serà l’encarregat d’encetar el ritme al festival, i amb un recull d’artistes que actuaran en un segon escenari que esdevindrà un brollador de noves propostes musicals: Bel Bee Bee, Lili’s House, Wesphere i Tversky. “Estem molt orgullosos de totes les bandes que han passat per aquí, però segurament el d’aquest any és el millor cartell que hem tingut pel que fa a la repercussió dels noms i a la grandesa dels grups. El cartell ens ha quedat molt bonic i compensat”, diu Cuesta.

Nova data, nou preu
A més d’un renovat cartell, el tercer Festival’Era arribarà amb altres novetats. En aquest sentit, el certamen canvia de data i substitueix el darrer cap de setmana d’agost pel 25 de juliol, mentre que també s’ha volgut aproximar l’esdeveniment a totes les butxaques fixant el preu en 22 euros, amb acampada gratuïta per tothom. “Volem estar més a prop del públic”, assenyala el codirector.
Aquests canvis també afectaran la primera parada que preparen des del projecte ERA, l’Era Electrònica, que tindrà lloc el pròxim 4 de juliol en el mateix emplaçament llagosterenc a un cost de 18 euros. En aquest certamen s’hi congregaran artistes de renom internacional com el xilè Ricardo Tobar (cap de cartell) o Març Piñol, Undo o Vallès.Uns esdeveniments musicals, tant el Festival’Era com l’Era Electrònica, que persegueixen un leitmotiv d’allò més genuí: “Amb aquests festivals el que fem és apostar per un espai diferent, intimista i lluny de les massificacions. El que li agrada a la gent és fugir del gran festival i reunir-se en un lloc més reduït, idíl·lic i còmode”. Una filosofia, concreta Cuesta, que “no es perdrà mai”.Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/32683_elfe-tivalerae-con-olidaambuncartelldeluxe-4.htm