logo
Imprimir
10-07-2015 | 15:24hs
•MARESME

La bandera Blava i la de Q de Qualitat ja onegen a la platja de Garbí.

Calella hissa les banderes atorgades per la temporada 2015.


Aquest matí, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i el Tinent d’Alcaldia i responsable de l’Àrea de Serveis Públics, Albert Torrent, han hissat a la platja de Garbí la bandera Blava de les platges d’Europa, que es concedeix a les platges amb les aigües més netes i la “Q” de Qualitat Turística, que es concedeix a les platges amb serveis de qualitat a l’abast de tothom, atorgades per la temporada 2015.

Montserrat Candini ha explicat que: “tenir aquestes banderes suposa un referent de qualitat pels nostres visitants però per obtenir-les s’ha de treballar els 365 dies de l’any, per tal de tenir l’aigua, la sorra i tots els serveis de la platja en condicions. A més, per a l’Ajuntament la renovació d’aquestes banderes és un compromís, ja que les institucions que les atorguen revisen, cada any, que compleixin les condicions i els serveis requerits”.

També Albert Torrent ha manifestat que: “el treball que s’ha de fer a les platges per poder obtenir les banderes Blava i la Q de qualitat turística no és senzill, perquè s’ha de netejar la sorra, cada dia a les sis del matí es buiden les papereres, també fa la seva feina la brigada, els jardiners i el Servei de Socorrisme”. Segons el Tinent d’Alcaldia i responsable de l’Àrea de Serveis Públics “tenir les platges en bon estat suposa molta feina, molta dedicació i un cost anual de 550.000 € aproximadament”.

La platja de Garbí de Calella, situada davant la zona hotelera, queda delimitada pel passeig que porta el mateix nom i té 814 metres de llargada per 72 d’amplada. L’any 2004 va ser guardonada per primera vegada amb la “Q” de Qualitat Turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española i des del 1994, de manera consecutiva, amb la Bandera Blava de les platges d’Europa. A la platja de Garbí s’hi poden trobar serveis de vigilància i seguretat de Policia local i Creu Roja, 2 camps de futbol-platja, 9 camps de vòlei-platja, una cistella de bàsquet, guinguetes, carril bici, serveis públics i dutxes, també n’hi ha d’adaptats per a persones minusvàlides dutxes i rampes d’accés




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/32903_labanderablavailadeqdequalitatjaonegenalaplatjadegarbi-1.htm