logo
Imprimir
14-11-2015 | 18:36hs
•PLA DE L'ESTANY

El conseller Jordi Ciuraneta visita, a Banyoles, la 37a Fira de Sant Martirià.

Les races animals autòctones del País Basc i els tallers infantils són algunes de les novetats d’aquesta edició.


El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Vicenç Estanyol, així com de l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha visitat, aquesta tarda, la 37a Fira de Sant Martirià de Banyoles, que té lloc del 13 al 15 de novembre.

Aquesta 37a edició del certamen, que inclou l’11a edició de la Mostra de races autòctones dels Països Catalans, tot plegat organitzat per l’Ajuntament de Banyoles i l’Associació de la Fira de Sant Martirià, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i CaixaBank, arriba amb novetats amb la presència de races autòctones del País Basc com ara el cavall Pottoka, la cabra Azpi Gorri, l’ovella Latxa, el porc Euskal Txerri, el gos Villano de las Encartaciones o la gallina Euskal Oiloa. També s’hi ha habilitat un espai per a tastets de productes autòctons del País Basc, com ara formatges i vins. Com cada any tampoc no hi falten les races autòctones dels Països Catalans, i enguany els concursos morfològics són de cavall de tir, híbrid, ase català, cavall de pura raça espanyola, cavall de concurs, i cavall de pura sang àrab.

El cap de setmana està ple d’activitats amb exhibició de diverses disciplines eqüestres, el concurs de cant de gall, xerrades, actuacions musicals, el raça-tast, la presentació de l’última revista ‘Les Garrotxes’, tast de cerveses artesanes, l’exhibició de batre i de fer un paller, la mostra de tractors, etcètera. Tampoc hi falten les parades al Mercat d’artesania, amb un centenar de parades, i la Fira del dibuix i la pintura, amb la participació d’uns 25 artistes. I hi ha la novetat de diversos tallers infantils de pintura, amb diferents tècniques, com ara pintura facial i el taller de pintura centrifugada sobre cartolina.

La fira multisectorial i comercial ‘Firestany’ dins del pavelló de la Draga és un dels atractius amb estands diversos, enguany amb un increment d’empreses i establiments de Banyoles i del Pla de l’Estany. En aquesta edició, i com a novetat, s’incorpora a la Fira la XXXV Monogràfica del Gos d’atura català, on hi participen uns 60 gossos.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/34413_elcon-ellerjordiciuranetavi-itaabanyole-la37afirade-antmartiria-1.htm